UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ЛІДЕРИ РАДИ СТАРШОКЛАСНИКІВ ДІЛИЛИСЬ ДОСВІДОМ РОБОТИ


19.05.2014

   
Вдруге в цьому навчальному році відбулося засідання лідерів учнівського  самоврядування області. 13 травня в м. Херсоні зібралися старшокласники прозвітувати про  діяльність самоврядування в містах та районах (в нашому місті  парламент старшокласників, який працює більше 15 років, координує Центр дитячої творчості).  Каховку представляв учень СЗОШ № 2, член молодіжної ради міста Андрій Боінчан. І молодь, і дорослих учасників зльоту - директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Андрій Яценка, кураторів Центру туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді Херсонської обласної державної адміністрації дуже зацікавив досвід роботи учнівського самоврядування нашого міста.

Ще на першому зібранні, у жовтні 2013 року, Андрій Боінчан повідомив, що в цьому навчальному році ми працюємо над реалізацією проекту «Місто буде жити краще завдяки мені», адже від кожного зокрема залежить майбутнє нашої Каховки, Херсонщини, України. А вже в кінці 2013-2014 навчального року показали результати реалізації напрямків проекту, а саме: організація акцій по благоустрою та озелененню міста, вивчення історії міста та Херсонщини, налагодження партнерства з громадськими організаціями міста, органами самоврядування зарубіжжя, організації змістовного дозвілля старшокласників. З захопленням слухали учні розповідь про спілкування через скайп вихованців СЗОШ №2 з ровесниками з Красноярського краю та Сербії, які обмінювалися  думками, враженнями, реальними справами про роботу самоврядування.
 А такого досвіду співпраці з органами міського самоврядування, як літня практика десятикласників у відділах міськвиконкому, тобто акція «Молодь при владі», немає в жодному місті та районі області (ініціатор та організатор проведення - начальник відділу у справах молоді та спорту Віктор Зубков). Найбільше питань ставили Андрію саме про організацію практики, а він залюбки розповідав про це, адже і сам був практикантом відділу у справах молоді та спорту.  
Лідери самоврядування області в міні-групах обговорювали питання протидії насильству над дітьми у школі та вдома «Майбутнє без насильства». За рік обласною радою старшокласників (до якої входять Боінчан Андрій та Варава Олександра (учні СЗОШ №2)) в соціальній мережі «В контакте» створено спільноту Типовий учень Херсонщини (vk.com/kherson_pupils), де молодь може висловлювати свої думки, обговорювати їх, пропонувати нові ідеї. Дружба, любов і спільна справа об’єднають школярів Херсонської області.   

 

Фото: