UKR
Четвер 25 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

“Легендарна тачанка”: яким бачать громадяни музейний простір навколо монументу національного значення.


10.07.2020

23 червня міський голова Андрій Дяченко оголосив конкурс на створення кращого проєкту музею з візуалізацією ідеї на території, прилеглій до монументу «Легендарна тачанка». "Яким саме ви бачите цей музей? Створення арт-резиденції або парку? Автор найкращої ілюстрованої ідеї гарантовано отримає гонорар 15000 гривень!" - написав на своїй сторінці міський голова. Одразу зауважимо, що 15000 грн - це позабюджетні кошти та особиста ініціатива у стимулюванні творчо активних людей від міського голови Андрія Дяченка. Також 23 червня було затверджено Положення про проведення конкурсу проектних пропозицій щодо організації музейного простору на території монументу «Легендарна тачанка» (розпорядження міського голови від 23.06.2020 №111-р).
І ось небайдужі та творчо активні громадяни почали ділитися своїми ідеями щодо вибудовування нового формату публічного простору території, а відтак і облаштування культурної інфраструктури міста. Пропозицій "свого бачення" означеного музейного простору надійшло за ці два тижні 12 (перше - 23 червня, а останнє - 7 липня о 22:57).
Нагадаємо, що відповідно до п. 1 Положення про проведення конкурсу проєктних пропозицій щодо організації музейного простору на території монументу «Легендарна тачанка», учасники конкурсу мали подати пропозицію, яка містить опис ідеї (концепцію) музейного простору та її візуалізацію (графічне зображення, малюнок, креслення - на вибір). Також у Положенні зазначено, що організатор конкурсу має право на подальше використання проєктних пропозицій (повністю або частково) для створення музейної зони на території, прилеглої до монументу «Легендарна тачанка». Відтак, з 12 надісланих пропозицій відповідають умовам 8 проєктів, які вміщують і опис ідеї, і її візуалізацію.
Приємно, що каховчани з активною громадянською позицією долучились до створення нових можливостей для туристичної привабливості Каховки. 7 липня під час засідання члени робочої групи зі збереження монумента «Легендарна тачанка» розглянули надіслані пропозиції та взяли тайм-аут для більш детального ознайомлення з проєктами. То ж невдовзі буде оголошено результати конкурсу. А з усіма пропозиціями, що надійшли, можна ознайомитись на офіційному сайті територіальної громади міста за посиланням http://kakhovka-rada.gov.ua/ua/muzejnij_prostir

 

Фото: