UKR
Четвер 18 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

“ЛАВУ ПРИМИРЕННЯ” ВСТАНОВЛЕНО НА КАХОВСЬКІЙ НАБЕРЕЖНІЙ


08.05.2015

7 травня на Набережній міста біля приміщення міської ради ветеранів, зібралися представники різних поколінь каховчан. Зібралися заради неординарної події: відкривали «лаву примирення» - чудовий витвір мистецтва каховських ковалів, яку вони виготовили і встановили для своїх земляків за власний кошт.
Крім того, що ця обновка, безперечно, прикрасить нашу Каховку, додасть ще один привітний куточок для відпочинку, вона також має і великий символічний сенс. Заради миру і спокою в країні й місті, кожному ця лава має нагадувати, що будь-які конфлікти та непередбачувані ситуації не можна вирішити за допомогою агресії, а лише шляхом толерантності, взаємодопомоги та примирення.
Після відкриття лави та щирих слів з боку представників громади та влади, міський голова Олександр Карасевич вручив подяки авторам лави Дмитру Шульгіну та Констянтину Гребеню - «за участь у громадському житті міста, активну громадянську позицію, патріотизм та з нагоди відзначення 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні». Також, міський голова висловив вдячність і Марковцу Андрію, котрий допомагав ковалям на етапі встановлення лави. А маленький вихованець вокальної студії міського Палацу культури «Меліоратор» Арсеній Пастушенко заспівав пісню про солдата, про мир, про любов і вірність.
Крім чудового металевого «мережива», лава має ще одну «родзинку» - її сидіння зігнуте до середини. Так зроблено навмисно- навіть, якщо ви сядете на неї, будучи в образі один на одного, нахил сидіння сам «примирить» вас, наблизивши один до одного. А чарівна аура довкілля та добрий задум авторів, будьте певні, зроблять все, щоби знову близькими стали й ваші душі.
Приємного примирення, земляки! І велика вдячність нашим молодим ковалям!

 

Фотографії Владислави Базилевич

 

Фото: