UKR
Четвер 28 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

“Круглий стіл” з молоддю: спілкування однодумців


27.06.2021

Сьогодні у залі засідань міськвиконкому відбувся "круглий стіл" з молоддю. Поспілкуватися в колі однодумців, поділитися враженнями від реалізації проєктів та запросити у нові активності прийшли представники молодіжних організацій, активісти молодіжного руху та усі, хто відчуває себе молодим душею. А привітали присутніх міський голова Віталій Немерець та його заступник Галина Гондарева. Окрім слів подяки молоді за її активність та ініціативність, Віталій Анатолійович повідомив присутнім чудову новину: саме сьогодні, у День молоді, об 11:00 на береговій зоні ж/м Свєтлово, завдяки активній участі молодого депутата Каховської міської ради Петра Комягіна, відкриваємо зону відпочинку з волейбольним майданчиком. А Галина Вікторівна нагадала присутнім, як "народжувався" молодіжний рух нашого міста: від рушіїв молодіжної політики на початку 2000-х років і до сьогодення громади.
Торкнулися і нагальних питань з формування молодіжної політики громади. Так Кашулін Сергій, начальник відділу у справах молоді та спорту, наголосив, що цього року завершується реалізація програми Молодь на 2017-2021 роки. Відтак, 22 червня, під час засідання молодіжної Ради, розпочато формування складу робочої групи з питань розробки комплексної програми "Молодь" на 2022 - 2026 роки. До складу робочої групи вже увійшли представники виконавчого комітету, депутати, молодь та ЗМІ. Програма має врахувати усі попередні позитивні практики, але водночас і стати принципово новою, адже включатиме сучасні технології з молодіжної роботи і буде розрахована на всю територіальну громаду.
Одним з важливих рушіїв молодіжної політики в громаді є конкурс соціальних проєктів та програм з молодіжних проблем. А цього року одними з кращих практик нашої громади, які і здобули перемогу в рамках конкурсу, стали каховський міський відкритий турнір зі спортивної версії гри «Що? Де? Коли?» і "PRO:ЧИТАННЯ".
З учасниками "круглого столу" своїми враженнями від реалізації проєкту поділилась Осіння Ірина (співорганізаторка та учасниця проєкту з відкритого турніру спортивної версії гри «Що? Де? Коли?»), яка також запросила присутніх взяти участь у літній серії ігор 28 червня о 16:00 у лундж-кафе "Сова". Ірина зазначила, що можна створити нову команду, приєднатися до тих команд, які є або поповнити ряди вболівальників. Нагадаємо, що переможцем "Зимового кубку" гри стала команда "Самурай", а навесні перемога була на боці команди "Юра, прощай! Юра, прости!".
Сошнікова Софія, членкиня ІГ "ГУК", презентувала проєкт "PRO:ЧИТАННЯ", який ще триває. В рамках проєкту організатори долучали молодь не лише з громади, а й з-за кордону. Досвідом проведення онлайн-дебатів на літературну тематику в рамках проєкту поділився їх організатор - Андрій Таранішин. До речі, Андрій не лише талановитий організатор і фотограф, а й переможець обласного "Фант Фесту" із своїм оповіданням "Суші на суші" (диплом І ступеню та цінний подарунок було сьогодні вручено Андрію під час засідання). А Стрельчук Світлана, очільниця проєкту, провела для присутніх цікаву онлайн гру на знання цитат з відомих творів.
Радіонова Ольга, координатор діяльності робочої групи по підготовці проєкту "Положення про Молодіжний центр міської ради", яка щойно повернулася з Києва, де проходила зустріч-навчання молодіжних працівників, поділилась враженнями від роботи в рамках цього проєкту, окреслила можливості для нашої молоді щодо участі у різних активностях у громаді та поза нею.
Також, на початку червня, на о. Крисиний відбулося таборування "Острівна республіка - школа лідерства 2021". Про те, як опановували "школу виживання" учасники таборування розповіла його співорганізаторка Олеся Мінська. А вже емоціям учасників, якими вони ділилися під час "круглого столу", не було краю: і щодо квесту, і цікавинки таборового розпорядку, і мандрівка додому та безліч інших пригод.
Цього літа у відділах та управліннях міської ради триває практика учнів-членів міського учнівського парламенту старшокласників. Свої враження та побажання майбутнім практикантам висловила Осадчук Софія, практикантка відділу у справах молоді та спорту. А її колежанка, Круковська Дана, нагадала присутнім щодо молодіжних та спортивних заходів до Дня молоді, які сьогодні і завтра триватимуть у громаді.
Не залишився "круглий стіл" і без зауважень. Так представник ГО "Інваспорт" Микола Гриценко підняв давнє та болюче питання щодо відсутності пандусів по вул. Ф.Гаєнко (Алея Памʼяті) та необхідності ремонту сходинок до Дніпра в центрі Набережної. А Андрій Таранішин звернув увагу на необхідність реагування як правоохоронних органів, так і власників підприємств та організацій, на парканах яких зʼявляються написи обсценною лексикою.
В цілому, присутні активно поспілкувались та поділилися планами кожної організації на найближчий місяць, у якому і таборування "Січ", і XIV-й мотофестиваль "Тачанка" і інші цікавинки. То ж, заручившись підтримкою влади, прагнемо разом до того, щоб Каховка завжди була "молодою" і "модною", містом, у яке хочеться повернутися!

 

 

Фото: