UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

КОЗАКИ У ПОХОДІ


21.04.2015

Закінчення канікул молоді козаки та козачки куреня «Джура» Каховської паланки УДЮТ «СІЧ» спільно з козаками Каховського Козачого Товариства та Артемом Шевченком з куреня «СКІФ» відзначили пішим одноденним походом соснами, через Північно-Кримський канал та Каховську ГЕС, на берег річки Козак, у села Бериславського району: Козацьке та Веселе. Загалом у мандрівці взяло участь 9 осіб. Погода сприяла: не було ні дощу, ні вітру, а були сприятливі 12-15 градусів тепла. Тому казаки легко подолали відстань у майже 20 км, побували на маленьких водоспадах біля Козацького, напилися води з джерела, з якого любив пити кінодраматург Олександр Довженко, побродили по руїнах палацу Трубецьких. А так як похід був присвячений 70-річчю Великої Перемоги, то звичайно ж віддали шану загиблим у Великій Вітчизняній війні, постояли у хвилині мовчання біля братської могили у центрі Козацького, біля могил генерала Захара Видригана та його сина, Героя Радянського Союзу, Миколи Видригана.
Зустрілися мандрівники і з отаманом Херсонської паланки Спілки козаків України «Військо Запорозьке» Сергієм Якубою та козаком Валерієм Івченком. Останній, відомий місцевий художник, радо зустрів нас у своїй майстерні, показав свої картини, подарував на згадку кілька етюдів краєвидів пониззя Дніпра та сфотографувався з каховчаними на пам’ять.
Похід пройшов швидкоплинно, виявився дуже насиченим враженнями, в дорозі прийшлося долати водні перешкоди, лазити по схилах... Подорож тільки відбулася, а її учасники вже питають: а куди і коли ще підемо? А значить попереду нові походи, нові враження, зустрічі з цікавими людьми.

 

Фотографії Вікторії Шеврікуко та Костянтина Нечитовського

 

Фото: