UKR
Четвер 18 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Коордрада готується до Дня захисника України та до Дня Українського козацтва


09.10.2019

08 жовтня відбулось засідання міської координаційної ради з питань розвитку Українського козацтва, на якій було підведені підсумки роботи за період з квітня по вересень 2019 року. Протягом звітного періоду, відповідно до міської Програми розвитку Українського козацтва, було проведено 22 заходи (з початку року 42), в яких взяло участь 3007 чоловік (з початку року - 5843 чол.). Це: козацькі дитячі табори "Кам’янська Січ", "Острів Робінзона", "Січ на Івана Купала", "Соснова Січ"; І етап Всеукраїнської гри "Сокіл" ("Джура"); "Козацька толока"; три мандрівки: на Кам’янську Січ, "Козацькими стежками" та "Козацькими місцями"; участь в змаганнях "Козацький грай" між каховськими та миколаївськими куренями; відвідування Миколаївського обласного художнього музею ім. В.Верещагіна, Міжнародного фестивалю повітряних зміїв та розкопи давньогрецького міста "Ольвія" (всі в Миколаївській обл.); участь у Всеукраїнському козацькому святі "Дні козацької слави" (с. Капулівка Нікопольського району); проведено дві козацькі тризни: по ліквідації Запорізької Січі (в червні) та по кошовому отаману Івану Сірку, гетьманам Богдану Ружинському і Богдану Хмельницькому (в серпні); участь козацьких дитячих організацій у Відкритих змаганнях на Кубок пам’яті сотника Українського козацтва Станіслава Панаска, тощо. Залучались козаки та козачата і до проведення різних заходів міського та регіонального рівнів: День Конституції України, День молоді, мотофестиваль "Тачанка 2019", спартакіада АТОшників "Ігри патріотів", фестиваль "З країни в Україну", Свято до Всесвітньому дня туризму, фестиваль "Чумак-фест" (м. Нова Каховка); .
На реалізацію більшості заходів з міського бюджету у звітній період було виділено 37160 грн. (всього на рік 50000 грн.). На реалізацію заходів міської програми розвитку Українського козацтва в IV кварталі в міському бюджеті передбачено 8265,0 грн., з них 4000,0 грн. на заходи до Дня захисника України та Дня Українського козацтва та 4265,0 грн. на заходи до Дня Збройних Сил України.
Традиційно було відзначено і громадське формування з охорони громадського порядку "Щит" (керівник Петро Матвієнко), в якому несуть службу 12 молодих козаків Каховського козачого товариства, а всього кількість членів 14 чоловік.
Коордрада ознайомилась з розпорядженням міського голови від 04.10.2019 № 194-р "Про міські заходи до Дня захисника України та Дня Українського козацтва в жовтні 2019 року". Розглянули проект Положення VІІ-го Відкритого міського спортивного фестивалю "Козацькі розваги" та із змінами затвердили його. З нагоди святкування Дня захисника України і Дня Українського козацтва, міському голові було підготовлено Подання з кандидатурами щодо відзначення грамотами активістів козацького руху міста. Ознайомились з інформацію Каховського Козачого товариства про попередні підсумки XVIIІ Відкритих міських змагань дитячих козацьких організацій на Кубок пам’яті сотника Українського козацтва Станіслава Панаска (станом на 01.10.2019). На завершення, присутні члени коордради були ознайомлені з інформацію про участь козаків та членів ВПК "Каховка" та ВПК "Сокіл" в патріотичній пошуковій експедиції на Нікопольському плацдармі.

Фото: