UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

КООРДИНАЦІЙНА РАДА З ПИТАНЬ РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА ГОТУЄТЬСЯ ДО ДНЯ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ ТА ДО ДНЯ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА


03.10.2017

При виконавчому комітеті міської ради діє міська координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва, до складу, якої входить 17 чоловік.

2 жовтня відбулось чергове засідання міської координаційної ради з питань розвитку Українського козацтва (взяло участь 13 чол.). Засідання провів голова координаційної ради, заступник міського голови Володимир Федченко.

Питання, які розглядались на її засіданні:

1. Про підсумки роботи міської координаційної ради з питань розвитку Українського козацтва при виконавчому комітеті міської ради з квітня по вересень 2017 року (В.Федченко).

2. Про проект міських заходів до Дня Українського козацтва та Дня захисника України (В.Зубков).

3. Про проведення V відкритого міського спортивного фестивалю “Козацькі розваги”, присвяченого Дню Українського козацтва та Дню захисника України (С.Кашулін).

4. Про кандидатури щодо нагородження грамотами міського голови з нагоди Дня Українського козацтва. (В.Федченко).

5. Інформація про попередні підсумки відкритих міських змагань дитячих козацьких організацій на Кубок пам’яті сотника Українського козацтва Станіслава Панаска (станом на 02.10.2017) (О.Глущенко).

6. Про участь в проекті “Бюджет участі” з проектом “Дитячо-юнацький військово-патріотичний табір “Школа виживання” ( В.Пашинський).

В.Федченко у підсумковому звіті про роботу коордради відзначив, що спільно з козацькими організаціями міста, ММГО “Молода Січ”, Каховська паланка УДЮТ “Січ” та іншими громадськими організаціями міста та району було проведено 22 заходи по реалізації міської програми розвитку Українського козацтва, а з початку року - 43 (в 2016 - 21). В заходах взяло участь 2025 чол., а з початку року - 2555 чол. (за період з січня по вересень 2016 року - 1130 чол.).

Протягом звітного періоду на заходи міської Програми розвитку Українського козацтва з міського бюджету (протягом останніх 10-и років Програма не фінансувалась, а в 2017 році передбачено в міському бюджеті 20 тис. грн.) було виділено - 15364 грн. (в І кварталі - 996 грн.)
На реалізацію заходів Програми в IV кварталі в міському бюджеті передбачено 3640 грн., з них 1640 грн. на заходи до Дня захисника України та Дня Українського козацтва (жовтень) та 2000 грн. на заходи до Дня Збройних Сил України (грудень).

Він також акцентував увагу на знакових подіях, які проводились в місті в звітний період в рамках міської Програми розвитку Українського козацтва: відкриття та висвячення пам’ятника кошовому отаману Івану Сірку. Ініціативу проявили М.Семенов і В.Коняєв; за ініціативою М.Огданця вперше проведено мандрівку “Козацькими стежками Миколаївщини”; вперше було проведено І етап Всеукраїнської гри “Сокіл” (“Джура”) на базі човнової станції ДЮСШ; вперше козаки Каховського окремого козацького полку ім. І.Сірка в Козацькому сквері провели тризну біля пам’ятника кошовому отаману Івану Сірку; вперше козаками Каховського Козачого товариства (отаман О.Глущенко) та ММГО “Молода Січ” (В.Безкоровайний) тричі було проведено свято “Козацького куліша” (на День молоді, для учасників мотофестивалю “Тачанка 2017” та для учасників спартакіади АТОшників “Ігри патріотів”, тощо.

Він також відзначив і велику пошукову роботу військово-патріотичного клубу “Сокіл” (наставник В.Пашинський), який діє на базі ЦДТ (директор О.Литвиненко), Каховської районної ГО “Каховський курінь” (керівник В.Надточий) та ГО “Військово-патріотичний клуб “Каховка” (керівник С.Гончаров). В цьому році члени цих організацій взяли активну участь в розкопах залишків бійців біля АЗС “Онікс”, які загинули під час визволення Каховщини в 1943 році. ВПК “Сокіл” взяв також участь в проекті “Бюджет участі”, що дало позитивний результат - ІІ місце з проектом “Дитячо-юнацький військово-патріотичний табір “Школа виживання” з бюджетом у 50 тис. грн. Заступник міського голови також відзначив і роботу Каховського громадського формування з охорони громадського порядку “Щит”, в якому несуть службу 10 молодих козаків Каховського козачого товариства, в охороні громадського порядку в місті, особливо під час проведення міських заходів. Роботу в звітному періоді визнано доброю.

Коордрада також прийняла рішення про подання міському голові клопотання щодо нагородження за багаторічну активну участь в розвитку козацького громадського руху міста та з нагоди святкування Дня захисника України і Дня Українського козацтва: Матвієнка Петра, керівника міського громадського формування з охорони громадського порядку “Щит”, козак Каховського козачого товариства; Черняка Володимира, члена міського громадського формування з охорони громадського порядку “Щит”, козак Каховського козачого товариства; Безкоровайну Олександру, члена ММГО “Молода Січ”, члена Каховської паланки УДЮТ “Січ”; Мінську Олесю, члена ММГО “Мотоклуб “Колеса Дракона”, член ММГО “Молода Січ”; Властова Юрія, отамана Херсонської паланки Міжнародної організації “Військо Запорізьке”; Семенова Миколу, отамана Каховського окремого козацького полку ім. Івана Сірка Спілки козаків України “Військо Запорізьке”; Горобчук Тетяну, вчителя початкових класів ЗОШ № 5, наставника куреня “Козацька люлька” Каховської паланки УДЮТ “Січ”.

 

Фото: