UKR
Вівторок 23 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Комісія з питань найменувань і пам’ятних знаків розглянула кілька важливих питань


30.07.2020

29 липня під головуванням міського голови Андрія Дяченка відбулося засідання комісії з питань найменувань і пам’ятних знаків.
Комісія розглянула два питання:
- пропозицію ініціативної групи під керівництвом А.Злобіна щодо встановлення надгробків воїнам, загиблим при звільненні м.Каховка під час Другої світової війни та перепохованих у парку Слави;
- звернення Каховського обʼєднання міського військового комісаріату щодо встановлення в м.Каховка памʼятного комплексу або Алеї Слави для вшанування памʼяті захисників України.
З першого питання комісія прийняла рішення передбачити у місцевому бюджеті кошти на встановлення трьох надгробків воїнам, загиблим при звільненні м.Каховка під час Другої світової війни та перепохованих у парку Слави, із написами українською та російською мовами.
Стосовно другого питання начальниця відділу містобудування та архітектури Сервіназ Джепарова повідомила, що на засіданні архітектурно-містобудівної ради 06 серпня 2019 року розглядалася заява голови ГО «Учасники АТО «СКІФ» щодо встановлення у місті меморіалу Захисникам України. У результаті було погоджено передпроєктне рішення та узгоджено місце розташування меморіалу.
Під час засідання члени комісії з питань найменувань і пам’ятних знаків також погодили зовнішній вигляд меморіалу Захисникам України, але залишили відкритим питання щодо місця його розташування.