UKR
Четвер 18 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

КОЛИ ЙТИ ДО ЦНАПУ ЗА ПАСПОРТОМ?


21.03.2018

Наприкінці минулого року Каховська міська рада анонсувала відкриття в ЦНАПі сервісу по оформленню паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Передбачалось, що сервіс почне працювати вже в лютому, і каховчани зможуть оформити документи без черг.

Однак до сьогодні послуга не почала працювати, і у багатьох містян виникає справедливе питання "чому?". Більш того, деякі жителі міста звинувачують владу в бездіяльності.

З метою спростування цієї інформації, доводимо до відома каховчан, що всі дії для підключенню до сервісу, які по протоколу мав вжити виконавчий комітет, виконано. Наразі ми чекаємо відповіді від державного підприємства "Українські спеціальні системи" (м. Київ), які є єдиним надавачем послуг конфіденційного зв’язку в НСКЗ органам державної влади та місцевого самоврядування. На жаль, ми ніяк не можемо вплинути на прискорення процедури погодження, оскільки "Українські спеціальні системи" є монополістом в даній сфері і встановлюють терміни самостійно. За повідомленням "УСП", ми стоїмо на черзі підключення.

Тим не менш, ми робимо все можливе, аби довгоочікуване підключення до системи пройшло без збоїв. Так, в грудні 2017 року ми придбали необхідне обладнання і встановили робочу станцію в Центрі. В січні після затвердження міського бюджету було виділено 146 тис. грн. для підключення ЦНАП до ЄДДР. З 10 січня і по теперішній час затверджено план та проводиться навчання адміністраторами ЦНАП щодо оформлення паспортів на базі Каховскього РС УДМС. Також підготовлено та підписано Договір доручення на часткову обробку персональних даних між ДМС України та виконавчим комітетом Каховської міської ради. Крім того, аналітиком IGOV Андрієм Кулішем проведена робота щодо підключення ЦНАП послуг міграційної служби.

Закликаємо каховчан набратися терпіння і зрозуміти: наразі виконавчий комітет ніяк не може вплинути на прискорення процесу. Ми, так як і ви, з нетерпінням чекаємо на підключення до сервісу і сподіваємося, це станеться найближчим часом.