UKR
П'ятниця 19 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

“KNOW MORE!” - У СПІВПРАЦІ З “ПОРУЧ”


17.07.2018

9-14 липня на базі Каховської загальноосвітньої школи №5 відбувся мовний табір "Know more!" ("Знай більше!")
Понад 200 дітей обрали для саморозвитку саме це місце, а в додаток до великого багажу знань отримали також нові знайомства та враження, цікаве дозвілля й загалом значно урізноманатніли свій вільний канікулярний час.

Цей проект організований завдяки Громадської організації "ВГО "Поруч" та Благодійного фонду Ігоря Хомінця "ЗНАЙ БІЛЬШЕ!" за підтримки відділу освіти Каховської міської ради.
Гаслом табору став заклик "Be active with English" ("Будь активним з англійською"). Мета - спровокувати інтерес до вивчення іноземних мов і активізувати комунікацію дітей через проведення майстер-класів, активних ігор, спортивних змагань та уроків.
Відтак учасники табору пізнали мистецтво орігамі, бісероплетіння, вишивки стрічками, побавились із кінетичним піском, відвідали уроки китайської мови та отримали можливість поспілкуватись з носієм англійської - волонтером за обміном, стажистом ВГО "Поруч", студентом із США Джоном. Для дітей старшої групи була організована прогулянка по місту та екскурсія до міста Нова Каховка під час якої учень другої школи - Терехов Дмитро та учень четвертої школи - Супрун Тимофій на англійській мові розповідали іноземному гостю історію нашого краю, цікаві факти та події.
Уся діяльність табору була спрямавана на те, щоб молодь зрозуміла важливість і потрібність анлійської мови у сучасному світі та, що найголовніше, корисно й активно відпочила.
Від ВГО "Поруч" відповідальною за наповнення програми та її реалізацію була волонтерка цієї організації Надія Говорун. Інша волонтерка "Поруч" - Ольга Воропай - у цікавій і доступній формі для школярів різних вікових категорій провела тренінги на тему лідерства та соціальної активності. Від Фонду «ЗНАЙ БІЛЬШЕ» за органіщаційні моменти відповідала Юлія Компанієць - вона також чудово впоралась зі всіма своїми завданнями.
Майстер-класи, спортивні змагання та екскурсії для дітей організували: Варава Олександра, Філоненко Ірина, Крутько Ірина, Свистельник Ольга, Сушко Олена, Парфененко Олена, Вовк Микола, Горбань Наталія, Махтей Анжела, Панченко Ксенія, Юрченко Дмитро, Марченко Анатолій та Біцуков Борис.
День закриття табору завершився урочистим врученням подяк волонтерам від міського голови Каховки Андрія Дяченка.
Ось який відгук по закінченні роботи табору залишила у соцмережі одна з його учасниць, юна каховчанка Надія Бойчук: "Сьогодні - саме той день, коли мені дуже закортіло написати ці слова вдячності та щирої любові, які присвячуються літньому каховському табору "Know more" та усім його координаторам (волонтерам з організації "Поруч" та Благодійному Фонду Ігоря Хомінця "ЗНАЙ БІЛЬШЕ!"). Я та ще 200 дітей відвідували цей захоплюючий мовний табір майже цілий тиждень, за ці шість днів в нас назбиралося багато чудовіх емоцій, а найголовніше - безцінних знань та знайомств! Ми, як ніколи, відчули потрібність англійської мови в сучасному житті, а поспілкуватися з її носієм - незабуваючі враження! По-справжньому неочікуваною і не менш цікавою новиною було вивчення китайської мови та ще багато інших тренінгів і майстер-класів! Дякуємо за все! Це справді був найкращий активний відпочинок улітку! «Be active with English!»".
"Know more"- це чудова альтернатива літньому табору біля моря, адже знання - це сила, яка допоможе молоді будувати як своє майбутнє, так і майбуття своєї Батьківщини у якості розвинутої європейської країни.

Катерина Дундук та Ірина Сошнікова

 

Фото: