UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

КАХОВЧАНИ ЗУСТРІЛИ ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ


01.07.2014

alt Ще напередодні Дня Конституції, у фойє міськвиконкому на першому поверсі розмістилася виставка, організована відділом освіти Каховської міської ради “Наша творчість тобі — Україно”. А 28 червня культурно-розважальні заходи в Каховці, присвячені святкуванню Дня Конституції України, відбулися на площі біля РБК ім. Фрунзе. Цього року організатори подбали, щоб кожен, незалежно від віку отримав безліч позитивних емоцій і заряд енергії. Каховчани та гості міста мали можливість відвідати ярмарок майстрів “Пізнай мистецтво разом з нами”. Народні майстрині демонстрували свої витвори, серед яких і шиття атласними стрічками, і ляльки-мотанки, макраме та вишивка,  іграшки ручної роботи.

    Усі могли придбати собі вбрання з українською символікою або скуштувати смачні солодощі (прибуток з продажу яких буде використано для підтримки української армії). Волонтери роздавали гостям свята кольорові повітряні кульки, що символізували державний прапор України. Було організовано і відкритий мікрофон. До присутніх звернулися із закликом розказати, за що ви любите Україну. То ж гості залюбки ділилися своїми думками. А ще вранці активісти організації “Громадянська відповідальність” вивісили величезний державний прапор на будівлі універмагу.
    Українці здавна славні своїми піснями та колоритним вбранням. Цього дня усі бажаючи змогли взяти участь в конкурсі “Краще українське вбрання моєї родини” та в опитуванні з історії країни й Конституції, яке проводила сім'я Зеленчук.
    З офіційним привітанням виступили міський голова Олександр Карасевич і голова Каховської райдержадміністрації Віктор Балабанов.  Також Олександр Петрович вручив торт молодій сім’ї, яка перемогла у конкурсі на краще національне вбрання. Цей чудовий солодкий дарунок був наданий ГО “Громадянська відповідальність” - авторами ідеї конкурсу. Та варто відзначити, що переможця обрати було не так-то й легко: уся площа перед РБК ім. Фрунзе буквально майоріла синьо-жовтими кольорами та мерехтіла вишивками, стрічками й українськими квітами в одязі каховчан.  
     Святкування продовжила насичена концертна програма з виступами вокалістів з нашого міста та Малої Каховки. Спеціально підготовлений яскравий флешмоб присутнім подарували клуб східного танцю “Жасмін” та ГО “Колібрі”.
  

Фото: