UKR
П'ятниця 19 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

КАХОВЧАНИ НЕ ПРОХОДЯТЬ ОСТОРОНЬ ЧУЖОЇ БІДИ


27.01.2015

На обліку у відділі у справах дітей Каховської міської ради зараз перебуває підліток, який є сиротою - Дмитро Табенський. Декілька тижнів тому Дмитро переїхав до Каховки із м. Стаханова Луганської області. Рятуючись від бойових дій та постійних обстрілів, не маючи батьків та підтримки дорослих, дитина змушена була тікати без документів, теплого одягу та особистих речей.

 На даний час хлопцю зробили паспорт та інші документи, підтверджуючі статус дитини-сироти, що надасть йому можливість отримувати гарантовану державою підтримку. Дмитро влаштований до навчання у Новокаховський професійно- технічний ліцей та здобуватиме там виробничу спеціальність, яка є актуальною на ринку праці нашого регіону.

На новорічній дискотеці в Каховці спонсором - громадським об’єднанням «Самопоміч Херсонщини» та організаторами заходу - активістами молодіжного руху міста Артуром Дідиком та Іваною Іотовою була проведена акція по збору грошей для дітей-сиріт та дітей-переселенців із зони АТО «Подаруй мені світло». Зібрана сума в кількості 886 гривень хоч і невелика, але стала справжнім подарунком для 16-ти річного Дмитра Табенського. Також підтримали хлопця і небайдужі каховчани Олександр Бойко та Станіслав Попельнюк. На зібрані кошти дитині було придбано та вручено зимовий одяг, взуття, речі особистої гігієни, канцелярські товари для навчання. А один з каховчан - нині підприємець з Італії, перейнявшись долею хлопця, зробив свій скромний внесок і подарував хлопцю нові джинси і кілька футболок.

У свою чергу, Дмитро подякував усім каховчанам, відділу у справах дітей Каховського міської ради, організаторам дискотеки та ГО «Самопоміч Херсонщини» за небайдужість, підтримку та щире ставлення. Будемо сподіватися, що маленька допомога послужить хлопцю хорошу службу.