UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

КАХОВКА ВШАНУВАЛА ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ КРУТ


29.01.2018

27 січня на базі Каховського міськвиконкому відбувся молодіжний "круглий стіл", присвячений Дню пам’яті Героїв Крут. Саме в кінці січня історичним подіям під Крутами виповнюється 100 років. Присутні переглянули відеофільми, присвячені цій знаковій події для нашої Держави: "Подслушано Бахмач - Бій під Крутами" (Ростислав Мартинюк), "Пам’ятай про Крути" (Кебкал Світлана, Плечистий Володимир), "Григорій Піпський" ("Вікна-новини" 06.10.2016 (СТБ) та "Ніколи не плач Героям Крут" (Сергій Василюк). Хвилиною мовчання пом’янули загиблих героїв, які 25-29 січня 1918 року спробували зупинити під Бахмачем і Крутами ораву солдат і матросів з "братньої Росії" на підступах до столиці Української Народної Республіки - до Києва, а на завершення "круглого столу" на згадку про трагічні події в січні 1918 року, учасники "круглого столу" поклали квіти до Козацького хреста гетьману Богдану Ружинському і Українським козакам в Козацькому сквері.
В роботі молодіжного "круглого столу" взяли участь представники дитячих та молодіжних організацій міста, а також міський голова Андрій Дяченко, його заступник Володимир Федченко, начальник відділу у справах молоді та спорту Віктор Зубков та заступник начальника відділу у справах молоді та спорт Сергій Кашулін. Міський голова поділився з присутніми інформацією про можливість участі громадян міста з проектами в "Громадському бюджеті" ("Бюджет розвитку"), на який в міському бюджеті на 2018 рік передбачено 1 млн. грн. (в 2018 році - 200 тис. грн.), ознайомив також з можливостями системи "Електронної петиції" та платформи "Оpen-siti" ("Відкрите місто").
"Круглий стіл" розглянув також і інші питання. Про роботу системи "Голос" в Каховській міській раді проінформував присутніх оператор комп’ютерного набору загального відділу міської ради Геннадій Суботін. Колишній практикант відділу у справах молоді та спорту Віра Вовк презентувала проект "VIDLIK project", учасником, якого вона є, і який 16-25 лютого буде реалізовуватись в Каховці. Крім цього відбулось голосування за кандидатуру на Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України в 2017 році. 28 голосів набрав заступник керівника ГО "Військово-патріотичний клуб "Сокіл", член міської коордради з питань розвитку Українського козацтва, член Громадської ради, керівник гуртка "Сокіл" (ЦДТ) Пашинський В’ячеслав. На два голоси більше (30) набрала наставник куріння "Джура" Каховської паланки УДЮТ "Січ", член міської коордради з питань розвитку Українського козацтва, керівник відокремленого Каховського підрозділу ГО "МК "Джура" - "Каховські джури" Папаконстанді Марія, яка і стала кандидатом від молоді Каховки на Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України.

Фото: