UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

КАХОВКА — БІГОВА СТОЛИЦЯ ХЕРСОНЩИНИ!


15.06.2018

 

          У минулу суботу, 9 червня, центр Каховки перетворився у велику бігову доріжку — на площі біля дубів стартував пробіг на Кубок міського голови «Wake Up And Run — 2018». Завдяки ініціативі мера Андрія Дяченка та Фонду Ігоря Хомінця «ЗНАЙ БІЛЬШЕ!» Каховка вже третій рік поспіль доводить, що саме вона — бігова столиця Херсонщини.

          У цьому році в пробігу зареєструвалося понад півтисячі учасників. На дистанції були розподілені абсолютно всі: підготовлені спринтери, спортсмени-аматори, дорослі, таким чином, щоб в змаганні могли брати участь юні каховчани, а також люди з інвалідністю. Забіг на 5 кілометрів був найскладнішим, трохи легшою виявилась дистанція — 3 кілометри, але також вимагала витривалості. Для дітей до 14 років підготували відстань в 1 кілометр, а 500-метровий рубіж — для дітей до 10 років і людей з інвалідністю.

9 червня о 8.30 на площі перед РБК ім.Фрунзе стартувала реєстрація учасників — волонтери видавали стартові пакети з фірмовою футболкою, порядковим номером, картою пробігу і рекомендаціями. Коли реєстрація підійшла до кінця, всіх учасників чекала загальна розминка, яку провела сертифікований тренер функціонального і силового тренінгу, інструктор групових програм Сюзанна Голуб.

Всі ті, хто участь в марафоні не брав, міг знайти собі заняття за інтересами. Найменші розважалися з аніматорами, стрибали на батутах, каталися на атракціоні, їли морозиво і солодку вату. Каховчани старшого віку — займали чергу до художників з боді-арту, фотографувалися в нових фотозонах.

На сцені перед гостями спортивного свята виступали танцювальні колективи «MIRIDANCE» (керівник Христина Кудрицька), «POWER-DANCE» (керівник Сюзанна Голуб), вихованки школи художньої гімнастики «Зірочка» і ансамбль барабанщиць «Ритм» Бериславського педагогічного коледжу. Незмінними ведучими були Кароліна Медкова і Олександр Мошенський.
О 9.45 з вітальними словами виступили міський голова Андрій Дяченко та координатор Фонду «ЗНАЙ БІЛЬШЕ!» Юлія Компанієць. Вони побажали учасникам легкого старту та нагадали, що, хоч би яким був результат пробігу, вони вже переможці, адже головне завдання — не прибігти до фінішу першим, а випробувати себе на витривалість і довести, що немає нічого неможливого.

Після напутніх слів пролунав Гімн України у виконанні Кирила Доценка, який підхопили всі учасники на площі. А потім стартував забіг на 5 км, в якому з результатом в 16 хвилин 51 секунда переміг Дмитро Мягков з Олешок. Першою серед жінок цю дистанцію подолала Людмила Пушкіна. У забігу на 3 кілометри перемогу святкував Олександр Ільйонок, а серед жінок кращий результат показала Тетяна Кравченко. У забігу на 1000 метрів для дітей до 14 років кращим бігуном став Денис Муха, а бігункою — Олександра Соболь. Також організатори не забули і про самих маленьких бігунів — діти до 10 років бігли забіг на 500 метрів. Кращий результат серед хлопчиків показав Микита Овчаров, а серед дівчаток — Вероніка Рисована. Заключним забігом стала дистанція на 500 метрів для людей з інвалідністю. У ньому першим фінішував Євген Адаменко.

Після пробігу кожного спортсмена чекав вуличний душ, охолоджуюча вода «Моршинська» та підтримка сотень уболівальників. А маленьких каховчан — сік і солодощі.
Після фінального свистка за всіма дистанціями, переможців, які посіли перші, другі та треті місця, чекали медалі, грамоти та подарунки від генерального спонсора — Фонду «ЗНАЙ БІЛЬШЕ!»: фітнес-браслети, навушники, портативні зарядні пристрої, рюкзаки, канцелярські набори і т. д.

Ігор Хомінець, засновник Фонду: «Ідею зробити Каховку біговою столицею Херсонщини я запозичив у англійців. Побувавши в Лондоні, я не раз спостерігав, як ці люди дбають про своє здоров’я. Англійці звикли всюди і в будь-який час доби бігати, не дивлячись на свій вік і соціальний статус. Три роки тому була поставлена ​​мета, зробити все, щоб Каховка побігла і була здоровою. І вже третій рік поспіль я спостерігаю, що все більше городян цінують активний спосіб життя, люблять спорт і стежать за своїм здоров’ям».

Андрій Дяченко, міський голова: «Я вдячний усім каховчанам і гостям міста, які відвідали це спортивне свято і показали, що вести здоровий спосіб життя — це круто, престижно і модно. Каховка вже третій рік поспіль долучається до глобального бігового руху і в черговий раз доводить, що саме вона має право називатися біговою столицею Херсонщини».

ВІДГУКИ КАХОВЧАН

  • Олексій С .: «У цьому році організація була краще, ніж у минулому. Я помітив, що був зроблений акцент на розвагах для дітей: атракціони, безпека, одяг, вода, призи, медики …».

  • Олександр Г .: «Все було супер! Побільше б Каховці таких заходів ».

  • Вікторія А .: «Молодці, що закликаєте молодь до здорового способу життя!»

ЦІКАВІ ФАКТИ

  • Найменшому учаснику забігу було 3 роки — Тимофій Адомський, найстаршому — 77 років — Іван Дмитрович Петрушенко.

  • Переможець забігу на найскладнішій дистанції у 5 кілометрів Дмитро Мягков також є і минулорічним переможцем. До слова, Дмитро прибіг до фінішу з результатом 16 хвилин 51 секунда, що на 16 секунд більше, ніж в минулому році.

  • Бронзова призерка забігу на 500 метрів для людей з інвалідністю Ксенія Скрипаль після забігу виступила перед гостями з танцювальним номером в стилі брейк-данс.

  • Вперше на заході працювали зони з дитячими батутами, продавалася солодка вата, солодощі і різна сувенірна продукція.

  • Під час забігу на кожному повороті учасників чекали волонтери, які пропонували воду, щоб освіжитися.

  • Вперше масово участь в забігу взяли каховські рятувальники, колектив компанії

«Smart.NET», вихованці Каховської районної ДЮСШ «Колос», учні та вчителі Новокаховської ЗОШ №1.

Організатори висловлюють подяку команді волонтерів, які займалися всіма питаннями по пробігу, а також суддівській колегії на чолі з головним суддею — Віктором Чухраєм. Також велика вдячність колективу КП «КТП» і директору підприємства Олександру Зайцеву за технічне забезпечення заходу. За безпеку під час пробігу — подяка співробітникам Каховського відділу поліції, ГФ «Щит», ГО «Учасники АТО « Скіф». За медичне обслуговування — подяка співробітникам Каховської ЦРЛ.

Окрема подяка партнеру каховського пробігу «Wake Up and Run» — компанії «Моршинська». Завдяки природній мінеральній воді, якої на спортивному святі було вдосталь, учасники тамували спрагу і підтримували гідробаланс в організмі.

Також організатори дякують партнерам пробігу: ресторану «Парк-Авеню», магазину «Скрепка» і Каховській студії кіно і телебачення «КіТ».

  • 5 км (чол.): 1 місце — Дмитро Мягков (Олешки); 2 місце — Павло Стрюк (Нова Каховка); 3 місце — Дмитро Сидорчук (Нова Каховка).

  • 5 км (жін.): 1 місце — Людмила Пушкіна (Херсон); 2 місце — Олена Капаро (Херсон); 3 місце — Арутюнова Карина (Нова Каховка).

  • 3 км (чол.): 1 місце — Олександр Ільйонок (Новотроїцьк); 2 місце — Данило Стрельченко (Нова Каховка); 3 місце — Антон Тарасич (Херсон).

  • 3 км (жін.): 1 місце — Тетяна Кравченко (Олешки); 2 місце — Катерина Бєляєва (Херсон); 3 місце — Юлія Косенко (Роздольне).

  • 1 км (хл.): 1 місце — Денис Муха (Каховка); 2 місце — Ігор Корж (Олешки); 3 місце — Максим Поздняк (Каховка).

  • 1 км (дів.): 1 місце — Олександра Соболь (Каховка); 2 місце — Анна Малецька (Каховка); 3 місце — Олександра Музика (Н. Каховка).

  • 500 м (хл.): 1 місце — Микита Овчаров (Н. Каховка); 2 місце — Богдан Матковський (Каховка); 3 місце — Олександр Лятуринський (Каховка).

  • 500 м (дів.): 1 місце — Вероніка Рисована (Н. Каховка); 2 місце — Яна Лебедкіна (Н. Каховка); 3 місце — Ксенія Солобчук (Каховка).

  • 500 м (інв.): 1 місце — Євген Адаменко (Каховка); 2 місце — Андрій Родюк (Каховка); 3 місце — Ксенія Скрипаль (Каховка).

 

 

Фото: