UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Каховчане взяли участь у відкритому шаховому турнірі пам’яті М.С.Кравченка.


19.12.2018

 

15-16 грудня 2018 року в м. Херсоні (в Херсонській дитячо-юнацькій спортивній школі з шахів і шашок) відбувся Всеукраїнський турнір з швидких шахів пам’яті М.С.Кравченка. Змагання зібрали потужний склад з 85 учасників різного віку, які представляли Херсон, Київ, Миколаїв, Чорноморськ, Каховку, Берислав, Голу Пристань, Нову Каховку та Олешки. Серед учасників були два міжнародних гросмейстера, девять міжнародних майстрів та пятнадцять кандидатів у майстри спорту. Першість у турнірі розігрувалась за правилами швидких шахів (з контролем часу 10 хв. + 5 сек. на кожний хід до кінця партії), за швейцарською системою (11 турі) та рейтинговим комп’ютерним жеребкуванням.

Каховку в цих змаганнях представляли шахісти міської шахової федерації та юні вихованці відділення шахів ДЮСШ Каховської міської ради: майстер ФІДЕ Микола Гриценко, кандидати у майстри спорту Максим Усанов та Артур Ралко, ветеран шахів, першорозрядник Олег Пільщіков, першорозрядник Костянтин Захаров та вихованці ДЮСШ, першорозрядники Євгенія Ралко, Ростислав Надєєв, Денис Здольник та Поліна Бабій.

За підсумками змагань переміг представник Миколаєва, міжнародний майстер Пенг Лі Мін (8,5 очок). Одразу троє шахістів набрали на пів-очка менше переможця, але за додатковими показниками призові місця розподілились наступним чином: другий – майстер спорту Леонід Старожилов (Херсон), третій – міжнародний майстер Єгор Богданов (Херсон), четвертий – каховчанин, майстер ФІДЕ Микола Гриценко. Далі каховчане у загальному підсумку турніру фінішували у такому порядку: двадцять п’ятий – Максим Усанов (6,5 очок), тридцятий – Олег Пільщіков (6 очок - цей результат дозволив Олегу Олексійовичу здобути ІІІ місце у заліку серед ветеранів), тридцять перший – Костянтин Захаров (6 очок), тридцять п’ятий – Артур Ралко (6 очок), сорок шоста – Євгенія Ралко (5,5 очок), шістдесят п’ятий – Денис Здольник (4,5 очок), сімдесят перший – Ростислав Надєєв (4 очки), вісімдесят друга – Поліна Бабій (3 очки).

Також варто зазначити, що у заліку серед жінок до трійки призерів потрапили вихованки каховської шахової школи - майстер спорту Аліна Григорчук (Майко) та міжнародний майстер Юлія Зінкевич (Майко).

Переможці та призери змагань у різних номінаціях були нагороджені дипломами управління з питань фізичної культури та спорту Херсонської облдержадміністрації, а також цінними винагородами від організаторів турніру.

 

23-24 грудня 2018 року в Херсоні відбудеться командний чемпіонат області з швидких шахів серед ветеранів. Місто Каховку на змаганнях представлятиме команда міської шахової федерації у складі: Олег Пільщіков, Євгеній Лозович та Валентин Підорич. Бажаємо успіху нашим ветеранам шахів в обласному чемпіонаті!

Фото: