UKR
Четвер 25 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

КАХОВЧАН КАРАЮТЬ ЗА ХИБНІ ВИКЛИКИ ПОЛІЦІЇ ТА ПРОДАЖ АЛКОГОЛЮ НЕПОВНОЛІТНІМ


14.03.2018

14 березня адміністративна комісія при виконавчому комітеті Каховської міської ради розглянула чотири протоколи про адмінпорушення. Серед них - хибний виклик поліції з заявою про вбивство, продаж неповнолітньому каховчанину пляшки пива "Янтар" та порушення благоустрою міста.

Перший протокол стосувався порушення благоустрою. 22 лютого громадянин М. розмістив біля будинку велику купу гілля винограду, чим порушив пункт 1 Розділу 11 правил благоустрою Каховки. На засіданні порушник визнав провину та зазначив, що не виніс сміття через хронічну хворобу, яка заскочила його саме під час обрізання гілок. Враховуючи обставини справи, адмінкомісія вирішила обмежитися лише попередженням.

Наступною адмінкомісія розглянула справу власниці кафетерію в районі автостанції, яка продала пляшку пива "Янтар" неповнолітньому хлопцю. Громадянка П. визнала свою провину та виправдалася тим, що того дня її "поплутав біс". Зважаючи на чисте розкаяння порушниці, адмінкомісія вирішила застосувати мінімальний розмір штрафу по даній статті адмінкодексу - 510 гривень.

Найбільш дивною справою, що розглядала комісія 14 березня, став адмінпротокол про завідомо неправдивий виклик спецслужб. А саме повідомлення громадянина К. на лінію 102 про те, що він вбив людину. Того дня, після повідомлення, поліція виїхала на "місце злочину", але заява громадянина не знайшла свого підтвердження. Як виявилося, каховчанин просто хотів перевірити, наскільки оперативно працює наша поліція. За словами членів адмінкомісії, цей громадянин вже не перший раз робить хибні виклики поліції. Зазвичай це відбувається напідпитку. Враховуючи обтяжуючі обставини, адмінкомісія вирішила застосувати до порушника максимальний штраф за ст. 183 КУпАП - 119 грн.