UKR
Четвер 18 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Ювілейний шаховий турнір пам’яті ЗТУ В.О.Войнаревича відбувся в Каховці


19.09.2018

З 8 по 16 вересня 2018 року в шаховому клубі каховського Палацу культури «Меліоратор» відбувся ювілейний десятий відкритий міський турнір з шахів, присвячений пам’яті Заслуженого тренера України В.О.Войнаревича. Змагання, що проводились в рамках заходів з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту та 227-ї річниці з дня заснування м. Каховки, були організовані Федерацією шахів м. Каховки спільно з відділом у справах молоді та спорту Каховської міської ради, при організаційній підтримці відділу культури міської ради. Спонсорську підтримку для нагородження призерів турніру надала вихованка Валерія Олексійовича - міжнародний гросмейстер, Почесна громадянка Каховки Наталія Жукова.
В ювілейному турнірі взяли участь 38 шахістів різного віку з Каховки та Н.Каховки, серед яких Майстер ФІДЕ Микола Гриценко та три кандидати у майстри спорту з шахів. Першість визначалась за швейцарською системою з 11 турів та контролем часу 20 хвилин на партію кожному з учасників за міжнародними правилами гри у швидкі шахи (рапід) з рейтинговим жеребкуванням.
Спортивна боротьба протягом усієї турнірної дистанції була напруженою та безкомпромісною. Відсоток нічийних партій склав менше 12%, при 88% результативних партій. У підсумку переможцем шахового турніру пам’яті ЗТУ В.О.Войнаревича 2018 року став вихованець видатного тренера, каховчанин, Майстер ФІДЕ Микола Гриценко з результатом 10 очок з 11-ти можливих. Одразу два учасники набрали по 9 очок. За кращими додатковими показниками срібним призером турніру став минулорічний переможець, кандидат у майстри спорту Максим Усанов (Каховка), бронзовим - представник новокаховської шахової школи Володимир Єгоров.
У заліку серед ветеранів кращий результат показав каховчанин Віталі Янюк. Друге місце серед ветеранів у новокаховчанина Володимира Гули, а третє у каховчанина, кандидата у майстри спорту Євгенія Лозовича.
Кращий результат на жіночій дошці у каховчанки Оксани Бердникової, другий - у кандидата у майстри спорту Олени Маковецької з Каховки, третій - у Марії Тимченко з Нової Каховки.
У заліку серед юнаків кращими були Ростислав Надєєв, Денис Здольник та Богдан Лукін, а серед дівчат - Поліна Бабій, Єва Тишковець та Поліна Пишна. Усі вони - вихованці відділення шахів ДЮСШ Каховської міської ради (тренери-викладачі Артур Ралко та Микола Гриценко).
За підсумками турніру переможці та призери турніру в усіх категоріях були нагороджені почесними грамотами і медалями від організаторів та цінними винагородами від міжнародного гросмейстера Наталії Жукової.

Попереду у каховських шахістів нові змагання. Вже 22 вересня в шаховому клубі МПК «Меліоратор» о 10.00 стартує «Кубок Каховського шахового клубу - 2018».

 

 

Фото: