UKR
Вівторок 16 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ЯСКРАВІ БАРВИ ТЕТЯНИ ДІБРОВОЇ


09.06.2015

Навпроти нас сидить дівчина з чарівною посмішкою - Тетяна Діброва, художник-скульптор. Тетяна - художник-самоучка, та, роздивляючись її "Квіти", мимоволі згадуємо відому художницю Катерину Білокур, яка теж навчалася сама, але потім була визнана у всьому світі. То ж, в рамках проекту "Каховка - місто майстрів", ми хочемо познайомити каховчан з Тетяною.
За чашкою смачної кави перший заступник міського голови Павло Пуляєв та начальник відділу культури Інна Матросова цікавляться історією творчого зростання Тетяни Дібрової.
Каховчанка, у минулому - учениця ЗОШ № 3. Під час навчання дівчина протягом трьох років залюбки відвідувала художню школу. Тетяна посміхається, згадуючи, як, будучи малою, знаходила зошити, які мама купувала їй до школи і розмальовувала їх на свій смак. Замість арифметики на сторінках зошитів у клітинку під руками маленькою Тетянки з’являлися зайчики та їжачки, виростали чарівні світи дитячих мрій.
Закінчивши школу, дівчина переїжджає до Києва, де працює та одночасно вдосконалює свою творчу майстерність. Та ось її запрошують до Тунісу працювати у фірмі з художнього оформлення туристичних об’єктів. Вісім років Тетяна працювала за кордоном. Її творчий доробок вражає: це і дизайн інтер’єру, і розпис стін, і скульптура, і живопис. Ось під руками майстрині у дитячій кімнаті з’являється чарівне дерево, а ось по стіні біжить хмаринка з обрисом казкового замку та силуетами його мешканців. Підіймаєш очі на стелю - там розсипалися навколо місяця маленькими іскринками зірочки або розкинувся таємничий всесвіт.
Та й це не все. Тетяна чудово малює. Завдяки її природженому смаку на білій стіні з’являються чарівні квіти або середземноморські сюжети. Серед скульптур особливо привертає увагу Лісовичок, який дарує кошик з квітами , та два леви-красені, кожен з яких чи не в тричі завбільшки самої дівчини.
З 2008 року дівчина працює в Каховці. Коли запитуємо, яка з робіт їй найбільш дорога, замислюється: хіба можна обрати з того, що вже є часткою твоєї душі, щось найкраще?.. Всі вони дорогі її серцю. Тетяна розповідає, що нещодавно працювала дизайнером над приватним проектом у Малій Каховці: скульптури, декор, альтанки.
В Тетяни багато ідей. Вона з радістю сприймає пропозицію взяти участь у ярмарку по закінченню проекту та обіцяє цікавий майстер-клас для тих, хто відвідає ярмарок.

 

 

Фото: