UKR
П'ятниця 19 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Як у Каховській громаді відзначали День матері та Міжнародний день сім’ї


26.05.2021

З 14 до 24 травня в Каховській міській територіальній громаді проходили заходи, присвячені Дню матері та Міжнародному дню сім’ї.

 

       Відзначення свят розпочалося 14 травня у приміщенні міськвиконкому, де за круглим столом під назвою «Українська родина: від основ до сьогодення» зібралися представники влади Каховської громади та представники громадськості м.Каховка та м.Херсон. Учасники круглого столу поговорили про традиції української родини; про проблеми й виклики, з якими стикаються сучасні українські родини; про те, яким чином громада впливає на зміцнення родини, а також про роботу з молоддю в цьому напрямку. Переглянути відео заходу можна тут: https://cutt.ly/AbM2cWq . Деталі стосовно зазначеного заходу за посиланням: https://cutt.ly/Gntsknw .

 

       14 травня мешканці с.Чорноморівка переглянули кінофільм «Скажене весілля 2», який демонстрували просто неба біля Чорноморівського сільського клубу.

 

       Протягом трьох днів — з 14 до 16 травня у Каховці на с/к «Олімпійський» проходив відкритий Всеукраїнський турнір з футболу серед команд юнаків 2012-2013 р.н. «Кубок міського голови», приурочений до Міжнародного дня сім’ї. На відкритті турніру пролунав Державний Гімн України у виконанні Аліни Щадневої. Запальним танком привітав всіх учасників турніру колектив танцювального клубу «MIRIDANCE» (керівник — Христина Кудрицька). У змаганнях взяли участь 12 команд з Каховки, Нової Каховки, Херсона, Миколаєва, Одеси, Голої Пристані, Бердянська (Запорізька область). За результатами турніру володарем «Кубку міського голови» стала команда СК «Каховка» (тренер — Леонід Щербина). Детальніше про турнір за посиланням: https://cutt.ly/nnthTaa .

       Громадський відеопортал Каховка LIVE підготував сюжет про «Кубок міського голови», який можна переглянути тут: https://cutt.ly/gntZfen .

       Також 14 травня підопічні відділу у справах дітей Каховської міської ради поїхали на присвячену Дню матері та Міжнародному дню сім’ї екскурсію до біосферного заповідника «Асканія-Нова». Діти побачили рідкісних тварин і птахів, прогулялися дендрологічним парком, смачно пообідали й повернулися додому сповненими нових вражень.

 

       15 травня у Каховському міському культурно-методичному закладі (директор — Інна Матросова) відбулися творчі посиденьки до Дня матері та Міжнародного дня сім’ї «Родинний оберіг», а 16 травня до закладу завітав Херсонський академічний обласний театр ляльок з виставою «Дюймовочка».

 

       У неділю, 16 травня, на центральній площі міста Каховський міський культурно-методичний заклад (директор — Інна Матросова) організував для всіх охочих майстер-класи з виготовлення родинної листівки «Там, де щастя». Діточки, які взяли участь у майстер-класі, дарували зроблені власноруч листівки своїм рідним матусям. А потім розпочалася святкова концертна програма «В обіймах найрідніших». Міський голова Віталій Немерець привітав присутніх такими словами: «Без сім’ї немає щастя на землі. Родина — це святиня для кожної людини, яка поєднує такі почуття, як кохання, любов, вірність, піклування, добро і радість». Вокальний гурт «Унісон» Центру дитячої творчості розпочав чудову концертну програму піснею «Посміхайтеся люди частіше» (керівник — Наталя Панова). Учениця ЗОШ №6 Єфіменко Катерина виконала авторську поезію «Батьки — мій оберіг». Запальними національними танцями вразив глядачів народний ансамбль танцю «Надія» МПК «Меліоратор» (керівник — Надія Сергєєва). А сучасними композиціями порадувала студія спортивного бального танцю «Престиж» (керівник — Ігор Ольховський). На сцені також виступили: вокальний дует у складі Сугак Міли та Карпенко Софії; ансамбль «Перлинка»; ансамбль барабанниць; солісти Вероніка Сібарова, Денис Кириценко, Володимир Юлюгін, Аліна Щаднева, Дмитро Носов; учні Каховської ЗОШ №1 — Марія Рашевська (французька пісня), Прокопець Ганна (англійська пісня) та вокальне чоловіче тріо (керівник — Оксана Кос’янова).

 

       Завершилося святкування Дня матері та Міжнародного дня сім’ї 24 травня тематичним вечором «В родинному колі», який пройшов у теплій та приємній атмосфері у Малокаховському сільському будинку культури.

 

       Бережіть свою сім’ю, бо це найцінніший скарб у всьому світі!

 

 

Фото: