UKR
П'ятниця 19 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Як у Каховській громаді відсвяткували День Державного Прапора та 30-ту річницю незалежності України


27.08.2021

 

У Каховській територіальній громаді яскраво та насичено відзначили національні свята — День Державного Прапора України та 30-ту річницю незалежності України.

 

       День Державного Прапора України

 

       23 серпня на площі Трудової слави відбулася церемонія урочистого підняття Державного Прапора України “Ми славим прапор рідної держави”. У цей урочистий день міський голова Віталій НЕМЕРЕЦЬ вручив подяки ветеранам АТО. Учасники церемонії вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх Героїв України. А до меморіальних дошок загиблих воїнів АТО було покладено квіти. Детальніше читайте за посиланням: https://cutt.ly/nWuT4DC .

 

       Цього ж дня на площі біля Чорноморівського сільського клубу місцеві жителі також вшанували “Святиню нашої вітчизни”.

 

       30-та річниця незалежності України

 

       16 серпня у фойє Каховської міської ради розмістили виставку архівних документів “До 30-ої річниці незалежності України”, де було представлено документи з фондів Державного архіву Херсонської області за 1918-1919 роки, а також — документи з архівного відділу Каховської міської ради. Деталі за посиланням: https://cutt.ly/pWuY4u7 .

 

       20 серпня на площі біля Чорноморівського сільського клубу відбувся танцювальний флешмоб “Україна в нас одна”. Учасники флешмобу одяглися в яскраве національне вбрання та продемонстрували свої танцювальні здібності. А днем раніше у сільському клубі діти зіграли у гру “Подорож незалежною Україною”, відкривши для себе багато цікавинок про Батьківщину.

 

       20 серпня у Роздольненській сільській бібліотеці було оформлено книжкову виставку “Україна величава, ти для нас — єдиний дім”, проведено калейдоскоп неймовірних цікавинок “Україною зовемо рідний край, де ми живемо” та інформину для дітей “З жита й волошок наш прапор ясний”.

 

       У цей же день у міській універсальній бібліотеці відбулася святкова програма до Дня незалежності України “Ім’я землі моєї – Україна!”: https://cutt.ly/DWuUSwo .

 

       З 20 до 28 серпня в міській універсальній бібліотеці діє книжкова виставка-композиція “Україна у просторі і часі”: https://cutt.ly/7WuUjrU . А у бібліотеці села Вільна Україна з 20 до 30 серпня — тематична виставка “Улюблені книги всієї родини”.

 

       20 серпня шанувальники поезії зібралися на набережній міста на літературно-мистецький вечір “Музи літньої ночі”. У програмі звучали авторські твори вже відомих каховчанам молодих поетів, а також була можливість скористатися “відкритим мікрофоном”, продекламувавши авторські доробки чи твори улюблених поетів: https://cutt.ly/LWuIkkM .

 

       23 серпня на береговій зоні відпочинку ж/м “Свєтлово” просто неба відбувся показ української трагікомедії українського режисера Антоніо Лукіча “Мої думки тихі”.

 

       З нагоди 30-ої річниці незалежності України у Каховці відбулася низка спортивних заходів: відкрита Спартакіада “Ігри патріотів” серед учасників АТО/ООС, матч третього туру Чемпіонату України з футболу серед аматорських команд сезону 2021/2022, відкритий турнір з шашок-64 (швидка гра), відкритий бліц-турнір з шахів, відкритий турнір Каховської ТГ з баскетболу 3х3 серед команд юнаків. Детальніше читайте за посиланням: https://cutt.ly/1WuIBai .

 

       24 серпня відбулися наступні заходи:

 

       - Зранку у місті проводився велопробіг у вишиванках, в якому взяли участь дорослі та діти до 14 років. Більш детально про спортивний захід читайте тут: https://cutt.ly/4WuPEOq .

 

       - У Козацькому сквері було презентовано інсталяцію “Козацькими стежками”. Усі охочі мали змогу відвідати цікаву експрес-екскурсію, зробити світлини біля тематичної фотозони та поласувати смачним кулішем.

 

       - У Каховському історичному музеї був День відчинених дверей, де було представлено виставки, присвячені 30-ій річниці незалежності України: “Україна шляхом свободи” та “Що в імені твоїм, Каховко”: https://cutt.ly/KWuAi5Q .

 

       - Протягом дня на центральній площі міста діяв розважально-ігровий простір для дітей. Малеча брала участь у майстер-класах з виготовлення символу 30-ої річниці незалежності України — квітки у національних кольорах, патріотичних літачків, будували із конструктора місто своєї мрії, займалися живописом, ліпленням легким пластиліном, створювали сердечка з піску “Я люблю Україну” та багато іншого.

 

       Також діяли атракціони для дітей, яскраві тематичні фотозони, ярмарок, де можна було придбати в’язані, плетені вироби, картини, мило ручної роботи, тощо.

 

       - У Каховському міському культурно-методичному заклад пройшла панельна дискусія “Творці молодіжного життя Каховки років незалежності”. Присутні дізналися, які громадські організації з’явились у Каховці першими і як змінювалася палітра молодіжного життя за роки незалежності, хто стояв у витоків молодіжного руху міста і хто є творцями сучасного молодіжного життя громади: https://cutt.ly/QWuSmkv .

 

       - Міська універсальна бібліотека провела на центральній площі міста рекламно-просвітницьку акцію “Знакові книжки незалежної України”, де було представлено твори українських письменників 1991-2021 років, які займають чільні позиції серед читацьких уподобань і витримали перевірку часом за роки незалежності: https://cutt.ly/EWuSKtK .

 

       - У Каховському міському культурно-методичному закладі відбулася урочиста сесія та святкова програма з нагоди відзначення 30-річчя незалежності України “Ти у мене єдина”. Глядачів вітали міський голова Віталій НЕМЕРЕЦЬ, секретар міської ради Ірина ГОНЧАРОВА, перший заступник міського голови Руслан РОМАНЕНКО, заступник міського голови Галина ГОНДАРЕВА, а також гість святкового заходу — голова Таврійської міської ради Микола РІЗАК. Своїми чудовими та яскравими виступами глядацьку залу радували: хореографічний колектив центру дитячої творчості “Веселушки”; зразковий ансамбль танцю “Радість” МПК “Меліоратор”; народний ансамбль танцю “Надія” МПК “Меліоратор”; працівниця культурно-методичного закладу Аліна ЩАДНЕВА; Ганна БАГІНСЬКА. Піклуючись про молодь, міський голова Віталій НЕМЕРЕЦЬ вручив ключі від квартири Аліні БУРШТІ. Подробиці за посиланням: https://cutt.ly/jWuDJ5T .

 

       Під час святкового заходу також було нагороджено активних, талановитих, творчих, працелюбних, підприємливих людей, які своєю діяльністю роблять великий внесок у розвиток Каховської громади: https://cutt.ly/LWuD2bt .

 

       - Біля МПК “Меліоратор” найбільше державне свято відзначили концертом “Святкуємо незалежність незалежно від віку”. Містян вітали учасники народного любительського об’єднання ветеранів війни і праці “Каховські зорі”, народний вокальний ансамбль “Вербиченька”, вокальний ансамбль “Любимівські співаночки”.

 

       Паралельно з концертною програмою на ганку палацу культури пройшов творчий захід – арт-подія “Малюємо разом з Україною”. За допомогою проєкції на полотно було візуалізовано зображення, а потім робилася замальовка фарбами заздалегідь обраного сюжету: https://cutt.ly/OWuFCEN .

 

       - Увечері на каховчан та гостей міста чекав святковий концерт за участю кавер-гуртів “9/16”, FlyingV”, “Up&Up Band” та улюбленців каховської публіки — “Город Неспящих”. Поряд зі сценою для каховчан працював святковий фуд-корт, на якому розмістились учасники гриль-конкурсу “Смажена битва”. Детальніше за посиланнями: https://cutt.ly/RWuGUgg та https://cutt.ly/PWuGDVe .

 

       У старостинських округах Каховської громади 24 серпня відбулися святкові концерти та дискотеки.

 

       - У Малокаховський сільський будинок культури на святковий концерт “Хай буде вільна Україна на всі віки, на всі часи” завітали керуючий справами виконавчого комітету Каховської міської ради — Віталій ЧЕРНЯВСЬКИЙ та староста села — Леонід КАСЬКОВИЧ. Деталі тут: https://cutt.ly/jWuJ3dC .

 

       У селі Коробки відбувся святковий концерт “Моя Україна — єдина та вільна”. З вітальним словом перед громадою виступили заступник міського голови Галина ЛОБУНЬКО та староста села Григорій ІВАСІШИН. Деталі про святковий захід тут: https://cutt.ly/zWuLP1O .

 

       - У Роздольне та Вільну Україну на свято завітали начальник відділу забезпечення діяльності старост в старостинських округах та внутрішнього контролю Лідія ЗЕМЛЯНСЬКА та староста сіл Тетяна ЖУЖА. Читайте про концерт у с.Роздольне за посиланням: https://cutt.ly/cWuKcsH .

 

       - На святковий концерт, який проходив на площі біля Чорноморівського сільського клубу, теж завітала Лідія ЗЕМЛЯНСЬКА, а також староста села Володимир ГУЗЬ. Детальніше тут: https://cutt.ly/PWuLajb .

 

       Україно, ти у мене єдина!

 

Фото: