UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ГРОМАДСЬКА РАДА ШУКАЄ НОВІ ІМЕНА


17.01.2015

Відомо, що Громадська рада — колегіальний виборний консультативно-дорадчий орган, утворений для забезпечення участі громадян в управлінні та налагодження ефективної взаємодії зазначених органів влади з громадськістю. Громадські ради утворюються на виконання Постанови Кабінету Міністрів України № 996 від 03.11.2010 і діють відповідно до Положення про Громадську раду (типове положення).

 Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 668 від 26.11.2014, якою внесено зміни до Постанови 2010 року № 996, постає необхідність формування нового складу Громадських рад відповідно до Типового положення про Громадські ради.

То ж 16 січня зібралася на своє останнє засідання Громадська рада старого скликання при виконавчому комітеті Каховської міської ради. Під час засідання представники Громадської ради, засобів масової інформації, громадських організацій заслухали звіт про роботу ради у 2014 році та про алгоритм створення Громадської ради та формування ініціативної групи з підготовки установчих зборів. До ініціативної групи було запропоновано включити: Владиславу Базилевич (головний спеціаліст відділу організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю), Володимира Семенова (МО ВГО “Асоціація ветеранів органів ДПС України” Каховської ОДПІ), Світлану Зібіньову (МГО “ДіЛО”). Усі кандидатури були підтримані одноголосно.

Здивувало те, що окремі представники громадянського суспільства, які також прийшли на це засідання, не завдали собі клопоту прочитати Положення № 996 (зі змінами та доповненнями), відповідно до якого діють Громадські ради. Керуючись лише своїми уявленнями про роботу ради, дехто вважав, що Громадська рада організовує роботу всіх інших громадських організацій та може примусити їх приймати участь у заходах, які проводить певна організація. То ж, шановні, будьмо компетентними. Адже, відповідно до Закон України «Про громадські об’єднання», громадські організації вільно обирають напрям своєї діяльності. Лише на добровільних засадах вони можуть створювати або вступати у спілки (асоціації тощо), укладати між собою угоди про співробітництво та взаємодопомогу.

Звертаємо увагу на те, що відповідно до ПОЛОЖЕННЯ ПРО ГРОМАДСЬКУ РАДУ:

Для участі в установчих зборах необхідно буде подати заяву у довільній формі, підписану уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства.

До заяви додаються:

- РІШЕННЯ керівника інституту громадянського суспільства, якщо інше не передбачено його установчими документами, про делегування представника для участі в установчих зборах, посвідчене печаткою (у разі наявності);

- БІОРГАФІЧНА ДОВІДКА делегованого представника інституту громадянського суспільства;

- копії документів, що підтверджують ЛЕГАЛІЗАЦІЮ інституту громадянського суспільства;

- інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства протягом останніх ДВОХ років.

 

Прийом документів розпочнеться з 16 лютого 2015 року та триватиме до 07 березня 2015 року включно.

За консультаціями просимо звертатися за номером телефону: 4 33 36 або за адресою: вул. К.Маркса, 103, 411 каб.