UKR
Четвер 28 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ГІДНІСТЬ ТА СВОБОДА У СЕРЦІ КОЖНОГО УКРАЇНЦЯ


21.11.2016

Сьогодні каховчани зібралися у центрі міста з нагоди відзначення третьої річниці Революції Гідності. Революція Гідності - це термін, який визначає політичні та суспільні зміни в Україні. Чим була революція для кожного з нас? Для когось романтикою, для когось війною. Але в першу чергу Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людяності та гідності.
Після виконання Гімну України до присутніх звернувся міський голова Андрій Дяченко, який наголосив, що події, які відбувалися в нашій країні на рубежі 2013/14 років і відбуваються сьогодні мають дуже важливе значення для України і українців. Це дуже важкий період і іспит для всіх нас. У цей непростий час дуже важливо підтримувати один одного, а особливо допомагати нашим військовим, які в ході АТО роблять все можливе для відновлення територіальної цілісності України.
Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною - ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде пам’ять про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну - власне життя. Пам’ять про всіх загиблих патріотів України, наших каховчан, земляків, які загинули в ході проведення Антитерористичної операції на Сході України захищаючи Державну цілісність: Олега Ліфінцева, Руслана Салівончика, Романа Атаманчука, Рвачова Володимира, Колотаєва, Максима Вітюка, Євгена Тихонова Сергія та Ігоря Максименка (у якого саме сьогодні річниця від дня його загибелі) присутні вшанувати хвилиною мовчання. Після хвилини мовчання зазвучала скрипка у неперевершеному виконанні Юрія Іванова (МПК "Меліоратор"). А право покласти квіти до Меморіальних дошок та місць поховань каховчан, які загинули в ході проведення Антитерористичної операції на Сході України було надано учасникам АТО Сергію Мухіну, Євгену Дєдіву, Володимиру Кучмі та вчителям ЗОШ № 1 Сергію Трубіну та Ользі Свистельник.
Ми - українці - свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Інна Подорванова, переможниці конкурсу «Душею прагнемо до миру» вразила присутніх віршем «Гідність виходить на барикади». А на завершення зустрічі прозвучала пісня «Це моя Україна» у виконанні Галини Скрипніченко.

 

 

Фото: