UKR
Четвер 25 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Електронна система «ГОЛОС»


28.04.2021

 Головний спеціаліст відділу з питань депутатської діяльності Каховської міської ради надає роз’яснення щодо електронної системи «ГОЛОС».

       Система ГОЛОС – це апаратно-інформаційний комплекс, котрий забезпечує можливість автоматизації повного циклу роботи ради в процесі підготовки та проведення засідань, публікації результатів та аналізу роботи депутатів і ради.

       Відповідно до ст.12 регламенту Каховської міської ради VІІІ скликання для забезпечення ефективної роботи депутатів Каховської міської ради, для розміщення проєкту порядку денного та матеріалів сесій міської ради, фіксації волевиявлення депутатів міської ради, використовується електронна система «ГОЛОС». Ця система складається з планшетів, монітора та комп’ютерів (ноутбуків), що адмініструють її роботу. Під час засідань Каховської міської ради керівництво роботою електронної системи «ГОЛОС» здійснює головуючий на пленарному засіданні. Відповідальність за збереження, цілісність, адміністрування, наповнення та сталу роботу електронної системи «ГОЛОС» несуть співробітники відділу з питань депутатської діяльності та загального відділу міської ради.

       Як працює ГОЛОС?

       У роботі із базовою версією системи є три основні етапи:

       Внесення документів. До речі, щоб спростити та пришвидшити роботу передбачено можливість експортування текстів з одного чи одночасно з кількох файлів *.docx, *.doc .

       Проведення пленарних засідань. На цьому етапі система ГОЛОС забезпечує організацію обговорення порядку денного та безпосередній процес електронного голосування. Всі можливі види і типи, що передбачені регламентом ради.

       Інформативність. Депутати (голосуючі) на своїх пристроях для голосування (планшетах) мають ПОВНУ інформацію про всі документи, які розглядаються на сесії, та чітко бачать, за що голосують. На планшетах в зручній формі виводяться тексти проєктів рішень, їх автори, додатки, запропоновані поправки, під час голосування виводиться повідомлення «за що саме зараз голосується», результат голосування, поіменні результати ВСІХ проведених раніше голосувань, нормативні документи ради, тощо.

       Публікація та друк поіменних результатів голосувань. До слова, усі дані про голосування доступні одразу після закінчення процесу голосування ще під час сесії.

       Наскільки безпечна система «ГОЛОС»?

       Система працює на сервері, який знаходиться в приміщенні ради у власній закритій і захищеній мережі (не потребує мережі Інтернет), чим забезпечується швидкість і стабільність роботи.

       Система ГОЛОС економить дорогоцінний час і бюджетні кошти, а також допомагає зробити роботу ради легкою, структурованою та інноваційною.

p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 120%; }p.western { font-family: "Liberation Serif", "Times New Roman", serif; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: "Noto Sans CJK SC Regular"; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: "FreeSans"; font-size: 12pt; }a:link { }