UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ЄДНАЙМОСЯ ЗАРАДИ ДІТЕЙ


19.02.2015

Ми живемо в світі, повному нерівності, нестабільності, недоречного суперництва й екологічних проблем. Саме тому слід акцентувати увагу на особливому вкладі ООН у розвиток майбутнього світу, справедливості, свободи і благополуччя.

Уже 13 років поспіль найкращі представники молодого покоління України збираються разом і спільними зусиллями створюють конференцію «Модель ООН», яка залучає учасників до обговорення світової політики і є однією з найбільш реалістичних платформ для вирішення актуальних та глобальних питань, що стоять на порядку денному. Одинадцять років беруть участь у цьому процесі старшокласники гімназії, і вже декілька років поспіль до участі запрошують школярів міста. У цьому році на запрошення відгукнулася команда СЗОШ № 2 – постійний учасник заходу.

 Тема цьогорічної конференції – «Єднаймося заради дітей». Вона була присвячена 25-річному ювілею Конвенції про права дитини. Дитячий Фонд Організації Об’єднаних Націй – ЮНІСЕФ - керується Конвенцією про права дитини і прагне того, щоб ці права стали непорушними етичними принципами та міжнародними стандартами поведінки по відношенню до дітей. ЮНІСЕФ наголошує, що виживання, захист і розвиток дітей є універсальними вимогами розвитку і невід’ємною частиною прогресу людського суспільства.

Генеральна асамблея розпочалася з привітання заступника директора гімназії Оксани Комарницької, гості заходу, юрисконсульта відділу освіти Ірини Зозулі, координатора конференції Світлани Стрельчук. Посли з перекладачами зачитали політичні промови, потім кожна з команд представила презентацію своєї країни.

Бельгія вразила костюмами, гармонійністю поєднання віршованого тексту й відеоряду. У візитівці Великої Британії чотири її королівства сперечалися про те, яке ж з них краще. З цікавинками Іспанії присутніх дотепно ознайомив екскурсовод. Делегація США також продемонстрували екскурсію, але з минулого в майбутнє, а на завершення порадували глядачів танцем. Делегація Японії розкрила деякі жіночі секрети японок.

Під час роботи комітетів і комісій делегати зачитували політичні заяви й обговорювали пропозиції, в результаті чого були напрацьовані змістовні резолюції. Вікторина виявила найкращих знавців історії діяльності ООН – делегацію Іспанії.

Конференція не носила змагального характеру, але були відзначені кращі в номінаціях: «Краща візитна картка країни» - Бельгія (СЗОШ № 2), «Краща промова посла» - Іспанія, «Краща робота на комітеті» й «Краща команда» - делегація Великої Британії.

«Модель ООН. Україна. Каховка - 2015» стала для учасників прекрасним шансом навчитися переконувати опонента в своїй думці, відточити ораторські здібності і відчути себе представником іншої держави.