UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Діти - це наше майбутнє, це наше продовження, це наше натхнення


01.06.2020

"У цей радісний святковий день ми поспішаємо привітати маленьких каховчан та їхніх батьків з Міжнародним днем захисту дітей! Дитинство - це чудова пора, коли морозиво - смачніше, друзі - найвірніші, а щастя - у дрібницях. Дітки, бажаємо вам завжди відчувати щиру материнську і батьківську любов, їхню підтримку і надійний захист від усіх життєвих негараздів. Будьте здоровими, розумними, мудрими, відкритими і впевненими у власних силах! Шановні батьки! Діти - це наше продовження. Цінуйте кожну мить, проведену одне з одним. Дослухайтеся та підтримуйте своїх дітей. Адже хай як складатимуться обставини, єдина і найцінніша істина у житті - це любов до найрідніших. Зичимо усім каховських родинам злагоди, миру та добра! Зі святом!" - саме так звернувся сьогодні до громади міський голова Андрій Дяченко.
У Міжнародний день захисту дітей на малечу чекала радісна новина - як і планувалось, поновили свою роботу три дитячі садочки міста. Вперше після тривалої перерви діти повернуться до звичного режиму та проведуть цей день у своїй рідній групі. Працівники дошкільних закладів приймали діточок згідно рекомендацій та вимог Головного санітарного лікаря України. Попередньо було проведено необхідне навчання персоналу, а також підготовлені приміщення до перебування дітей. Ті діти, які отримали довідки від сімейних лікарів, вже почали відвідувати садочки. Протягом тижня групи ще будуть наповнюватись вихованцям. Поступово протягом місяця плануються відкриватись і інші дошкільні заклади міста.

Нагадаємо, що «Міжнародний день захисту дітей» був заснований в листопаді 1949 у Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше «Міжнародний день захисту дітей» відзначався у 1950 році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності. Відповідно до Женевської декларації про права дітей, ухваленої 1924-го року, була проголошена необхідність соціального захисту прав дитини. Декларація прав дитини була ухвалена 20 листопада 1959 і проголошувала рівні права дітей у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної належності, громадського походження, майнового стану та іншого. Декларація закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей і сприяти їх здійсненню.

 

Фото: