UKR
Вівторок 23 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Депутатам місцевих рад: законодавчі акти, які є основою місцевого самоврядування


08.09.2021

      Сьогодні зміни у законодавстві відбуваються досить швидко, тому депутати місцевих рад, особливо ті, які були обрані вперше, повинні бути обізнаними не тільки у деяких нормах окремих законодавчих актів з питань діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування, а повністю розуміти всю філософію змін системи місцевого самоврядування в Україні, роль владних інституцій у цьому процесі, адже без цього складно застосовувати законодавство, яке постійно змінюється.

       Слід враховувати важливість депутатської відповідальності за свою діяльність, оскільки тепер багато у житті громади залежить безпосередньо від ефективності рішень місцевої ради та її виконавчих органів. Тож дуже важливо знати, розуміти, застосовувати та виконувати законодавство у сфері місцевого самоврядування.

       Перелік та витяги із 73 законодавчих актів, які є законодавчою основою місцевого самоврядування (станом на 01.01.2021), розміщено на сайті Центру законопроєктних студій за посиланням: https://cutt.ly/zWFfzG1 .

      Крім того, на сайті http://lawdrafting.org ви можете ознайомитися з іншою корисною інформацією щодо діяльності місцевого самоврядування (нормотворчість місцевого самоврядування, оприлюднення актів місцевого самоврядування), а також — матеріалами з питань законотворення, законодавчої техніки (словник, статті, фахові позиції експертів).

       Зазначена інформація підвищить фаховий рівень депутатів місцевих рад, працівників виконавчих органів рад, допоможе при здійсненні повноважень та сприятиме їх ефективному виконанню.

     За матеріалами засновника Центру законоепроєктних студій, доктора юридичних наук, Заслуженого юриста України — Богачової Олени