UKR
Вівторок 16 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ДЕНЬ УСИНОВЛЕННЯ


01.10.2014

alt30 вересня, в День святих Віри, Надії та Любові, а також їхньої матері Софії, відзначається День усиновлення в Україні. Цей день є символом милосердя і добра по відношенню до людей. Днем заснування свята є 30 вересня 2009 року.
В День усиновлення в Україні прийнято дякувати від імені всього суспільства усиновителям, співробітникам дитячих будинків та комісій з усиновлення. День усиновлення на Україні є ще одним важелем захисту прав дітей, які позбавлені батьківської опіки.
 Кожна дитина потребує ласку, любов, яку може дати їй тільки сім'я. родина.  Працівники служби у справах дітей та Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді часто стають свідками фактів, коли сім'ї розпадаються, а дітей беруть на облік, як дітей ,залишених батьківського піклування. Відрадно коли на шляху цих дітей зустрічаються небайдужі люди. Одні приймуть дитину до своєї сім'ї, інші нададуть фахову консультацію, допоможуть дитині знайти прийомних батьків.

Батьківську любов, турботу, тепло дітям, які пізнали лихо у своєму житті, лишилися піклування рідних батьків, найчастіше дарують родичі, беручи на себе обов’язки опікунів (піклувальників). Приоритетною  формою влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування є усиновлення. Але, як позитив, слід відмітити і виховання дітей та становлення  їх як особистостей  у  прийомних сім'ях та будинках сімейного типу.
Опікуном, піклувальником призначається переважно особа, яка перебуває у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними, можливості особи виконувати обов’язки опікуна чи піклувальника.
Опіка (піклування) є однією з форм сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Особи, які виявили бажання подарувати свою любов, тепло, турботу знедоленим дітям, та не є родичами цих дітей, можуть створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу або просто стати кандидатами в опікуни чи піклувальники.
Пам'ятаймо, діти – найдорожче багатство кожної людини. Заради їх щастя ми готові долати всі труднощі і перешкоди. В них – надія на щасливе майбутнє наших сімей.  Сьогодні держава надає всебічну підтримку тим дітям, хто волею долі втратив сім'ю і тим дорослим, які створюють для них родини, де завдяки їх доброті та милосердю відігріваються та загоюються маленькі серця.
За більш детальною інформацією можна звертатись в Каховський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, за адресою: м. Каховка, вул. Луначарського, 6 , тел. 4-18-29, чи в відділ у справах дітей Каховської міської ради, за адресою: м. Каховка, вул. К. Маркса, 103, каб. 204 або 304.