UKR
Четвер 28 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Делегація від Каховської громади взяла участь в урочистостях на Камʼянській Січі


30.06.2021

28 червня 2021 року Каховський міський голова Віталій Немерець разом з заступницею Галиною Гондаревою та начальником міського Центру соціальних служб, головою Ради поважних козаків Каховського козачого товариства Віктором Зубковим взяли участь в урочистостях до 25-ї річниці Конституції України, що пройшли в унікальному місті на Херсонщині - Кам’янській Січі.
Це місце насичене енергетикою сторіч, адже, за історичними відомостями, саме тут, на берегах Дніпра, Кость Гордієнко та Пилип Орлик записали перші права і вольності Війська Запорізького, які лягли в основу першої європейської конституції. Саме тут, на березі Дніпра-Славути, знаходяться козацькі святині, колиска нинішньої незалежної України. Саме тут гартувалася воля до боротьби за свободу.
Святкові заходи розпочалися об 11 годині. Перед цим свої роботи продемонстрували майстри декоративно-ужиткового мистецтва. Козаки зробили показовий виступ, під час якого зобразили подію обрання Гетьмана Українського козацтва Пилипа Орлика та озвучили пункти «Договору між гетьманом Орликом та військом Запорізьким». А нашу громаду з гідністю представив військово-патріотичний гурток «Джура», рій «Булатні клинки» (СЗОШ N2, керівник Ольга Дарвіна). Після молебню та покладання квітів до могили Костя Гордієнка і пам’ятного знаку, свої вміння показали почесні козацькі варти з Херсона та Миколаєва. Не обійшлося і без смачного козацького кулішу.
Кожний громадянин нашої України має пам’ятати - Конституція для нашої держави - це основний закон, який містить права й обов’язки для кожного громадянина України, незалежно від його статусу. Саме цей документ робить нас по-справжньому вільними та незалежними. Усіх зі святом!

Фото: