UKR
Четвер 28 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Через низький рівень вакцинації та нехтування карантинними обмеженнями на Херсонщині зростає кількість хворих на COVID-19


29.09.2021

Наразі у Херсонській області спостерігається різке погіршення ситуації з COVID-19. Тільки за вчора зафіксовано 348 випадків коронавірусної хвороби. Також зросла кількість госпіталізації, тяжкого перебігу хвороби та летальних випадків.

Така тенденція зберігатиметься й надалі. На переконання головного державного санітарного лікаря Херсонщини Юрія Ромаскевича, область може переступити відмітку в 500 нових випадків щодоби.

«Є дві причини такої ситуації - НИЗЬКИЙ РІВЕНЬ ВАКЦИНАЦІЇ та масове НЕХТУВАННЯ КАРАНТИННИМИ ОБМЕЖЕННЯМИ. Ми стрімко наближаємось до показників»червоного» рівня епідемічної небезпеки! Особливо важка та загрозлива ситуація в місті Херсон та Херсонському районі», - зазначає Юрій Ромаскевич.

Однак зараз кожен може вплинути на ситуацію та не допустити переходу Херсонщини до «червоної зони». Що для цього потрібно?

1. ВАКЦИНУЙТЕСЯ. Це безпечно та ефективно. Вакцинуватися можна тут: https://cutt.ly/2EUeKDQ .

2. Дотримуйтеся карантинних обмежень: носіть захисні маски, після вулиці ретельно мийте руки з милом, користуйтеся антисептиком та дотримуйтеся соціальної дистанції. Також у разі виникнення симптомів грипу, одразу зверніться до лікаря.

«Звертаюсь до кожного громадянина - зробіть все, щоб убезпечити життя та здоров’я своїх близьких людей. Вже сьогодні - вакцинуйтеся, відсьогодні - встановіть самі для себе непорушне правило - дотримуйтесь карантинних обмежень», - резюмує головний державний санітарний лікар Херсонщини.


Інформація з офіційного сайту Херсонської обласної державної адміністрації