UKR
Четвер 28 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Чемпіонат Каховського шахового клубу – 2018.


30.11.2018

17 листопада 2018 року в шаховому клубі МПК «Меліоратор» фінішував черговий 39-й відкритий Чемпіонат Каховського шахового клубу. Шахові баталії, які розігрувались за правилами класичних шахів, тривали чотири тижні (по суботах та неділях). Організатори турніру: Федерація шахів м. Каховки, відділу справах молоді та спорту Каховської міської ради, при організаційній підтримці відділу культури і адміністрації МПК «Меліоратор» та при фінансовій підтримці приватного підприємця Олега Анатолійовича Олійника. Високий організаційний рівень проведення змагань забезпечувала суддівська колегія у складі головного судді Олега Пільщікова та судді-секретаря Євгенія Лозовича.
В змаганнях брали участь 26 шахістів різного віку з Каховки та Нової Каховки. Першість в турнірі визначалась за швейцарською системою з 9 турів, рейтинговим жеребкуванням та контролем часу 90 хв. кожному учаснику до кінця партії. З першого по останній тур серед учасників точилася напружена та безкомпромісна спортивна боротьба у кожній партії, а призери визначились в останньому турі.
У підсумку Чемпіоном Каховського шахового клубу-2018 став кандидат у майстри спорту з Каховки Артур Ралко (вшосте у своїй спортивній кар’єрі). Він набрав 8 залікових балів з 9 можливих. На другому та третьому місцях представники Нової Каховки Володимир Якуба та Володимир Єгоров.
Кращі результати у заліку серед ветеранів показали каховчане Валентин Підорич, Всеволод Рябошапка та Олег Пільщіков. Серед жінок кращий результат у Євгенії Ралко, серед юнаків - у Ростислава Надєєва, серед дівчат - у Поліна Бабій. Всі вони - вихованці відділення шахів ДЮСШ Каховської міської ради (тренери-викладачі Артур Ралко та Микола Гриценко).
Переможці та призери чемпіонату в усіх категоріях були відзначені дипломами і медалями від організаторів та цінними призами від спонсора. Юні шахісти також отримали в подарунок шахову літератури від міської федерації шахів.

Фото: