UKR
Четвер 28 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Чемпіонат Каховки з футзалу 2018/2019: підсумки


06.02.2019

3 лютого 2019 року завершився ХІІІ відкритий Чемпіонат (Першість) м. Каховки з футзалу серед аматорських команд сезону 2018/2019 років серед команд Вищої та Першої ліги, який тривав з 4 грудня 2018 року. Організатори змагань: Каховська міська федерація футболу, відділ у справах молоді та спорту Каховської міської ради, відділ освіти та адміністрація ДЮСШ Каховської міської ради. Всі матчі проходили в спортивній залі ДЮСШ по вівторках, четвергах та неділях. Можна відмітити високий організаційний та спортивний рівень змагань, у т.ч. і завдяки злагодженій роботі арбітрів на чолі з головним суддею змагань Віктором Чухраєм. Першість в обох лігах розігрувалась за коловою системою (у 2 кола). До останнього туру в обох лігах точилась запекла боротьба за нагороди.
Перша ліга
В Першості серед команд Першої ліги змагалися 9 колективів: ДЮСШ-1 та ДЮСШ-2 (Каховка), «Олімпієць» (Каховка), «Інтер» (Каховка), «Вулкан» (Каховка), «Атлетик» (Малокаховка), «Сіріус» (Каховка), «Опентек» (Каховка), «Цунамі» (Каховка). Всього було зіграно 72 матчі, забито 474 м’ячі, а за іграми команд Першої ліги протягом всього турніру спостерігали близько 7,5 тис. вболівальників.
Достроково (за два тури до закінчення) перемогу в Першій лізі оформила команда каховських ветеранів футболу «Олімпієць», до речі, третій рік поспіль. В складі команди «Олімпієць» переможцями стали: Юрій Балицький, Валерій Баранов, Ігор Бойко, Віктор Дзьоба, Олександр Забара, Андрій Кашулін (представник команди), Олександр Комарницький, Олег Іонін, Володимир Кобзєв, Ігор Плотніков, Юрій Окул, Андрій Сергієнко, Сергій Цільо та Сергій Дегтярьов.
Доля срібних та бронзових нагород вирішувалась в останньому турі та виявилась досить непередбачуваною. Прикра поразка «Вулкана», який йшов на другому місці, від «Атлетика» - 2:3, позбавила команду будь-яких нагород. Натомість «Сіріус» (представник команди - Дмитро Малишенко), завдавши єдиної в чемпіонаті поразки «олімпійцям» - 5:3, зумів піднятися у підсумку в турнірній таблиці на друге місце та здобути срібні нагороди. А розгромна перемога в останньому турі «Інтера» над командою ДЮСШ-1 - 16:0 - дозволила «Інтеру» (представник команди - Єгор Рудець) за рахунок кращої різниці забитих та пропущених м’ячів завоювати бронзові нагороди.
Кращим бомбардиром у Першій лізі став гравець команди «Цунамі» Євген Осмолович (27 забитих м’ячів), кращим воротарем - Олександр Андреєв («Сіріус»), а кращим гравцем - Юрій Балицький «Олімпієць»).
Вища ліга
В Чемпіонаті серед команд Вищої ліги виступали 8 команд: «ЕККО» (Каховка), «Голландець» (Н.Каховка), «Старт» (Каховка), «Вінстайл» (Каховка), «Екліпс» (Каховка), «Спартак» (Каховка), «Малокаховка» та «Фаворит» (Роздольне). Всього було зіграно 56 матчів, забито 451 м’яч. За іграми команд Вищої ліги протягом всього турніру спостерігали близько 8 тис. вболівальників.
Не менш цікава розв’язка чекала на вболівальників в останньому турі чемпіонату найсильніших команд. «Вінстайл» (представники команди - Олег Гашенко та В’ячеслав Повстяний), який довгий час досить впевнено лідирував в чемпіонаті, після поразок від головних конкурентів, втратив шанси на чемпіонство, але зумів достроково завоювати бронзові нагороди.
Останній матч останнього туру «Голландець» - «ЕККО» без сумніву можна назвати «золотим матчем» чемпіонату. «Голландці» весь чемпіонат грали стабільно та перебували у лідируючий групі команд, а перед останнім туром розташувались на першій сходинці турнірної таблиці. Багаторазовий чемпіон Каховки «ЕККО» навпаки, досить невпевнено стартував у цьогорічній першості, але у другому колі зумів надолужити втрачене на старті та впритул наблизитися перед останнім матчем до лідера. Вирішальний матч безумовно виправдав усі найкращі сподівання багаточисельних вболівальників. Цікавий та напружений поєдинок гідних суперників завершився мінімальною перемогою команди «ЕККО» - 2:1 (дубль на рахунку Кирила Маркітана, у «Голландця» відзначився Віталій Горбачов). Таким чином вшосте поспіль Чемпіоном м. Каховки з футзалу сезону 2018/2019 серед команд Вищої ліги стала команда «ЕККО» (Каховка). В складі команди «ЕККО» чемпіонами стали: Петро Комягін (представник команди), Юрій Комягін, Євген Кондратюк, Віталій Глушков, Полянко Андрій, Дмитро Стрельцов, Володимир Шешеня, Єгор Бойко, Михайло Лаптєв, Дмитро Перевознюк, Кирило Маркітан, Леонід Щербина та Дмитро Ратушний.
Срібні нагороди - у новокаховського «Голландця» (представник команди - Віталій Горбачов).
Кращий гравець - Комягін Юрій («ЕККО»)
Кращий воротар - Андрій Декомба («Старт»)
Кращий бомбардир - Валерій Доля («Голландець») - 27 забитих м’ячів
На урочистій церемонії нагородження учасників привітав начальник відділу у справах молоді та спорту Каховської міської ради Віктор Зубков та вручив кращим командам та гравцям заслужені нагороди від організаторів.
Чемпіонат Каховки завершено, але футзальний сезон триває. 10 лютого 2019 року в спортивній залі ДЮСШ (вул. Ф.Гаєнко, 6а) чотири кращі команди за підсумками змагань у Першій лізі розіграють «Кубок Ліги-2018» з футзалу. Початок о 10.00. Розклад матчів:
10.00 - ½ фіналу «Олімпієць» - «Вулкан»
10.40 - ½ фіналу «Сіріус» - «Інтер»
11.30 - матч за ІІІ місце
12.10 - ФІНАЛ
В цей же день, починаючи з 13.30 в спортзалі ДЮСШ відбудеться розіграш Суперкубку м. Каховки з футзалу ім. О.Гатила. В турнірі візьмуть участь чотири кращих команди Вищої ліги. Розклад матчів:
13.30 - ½ фіналу «ЕККО» - «Старт»
14.10 - ½ фіналу «Вінстайл» - «Екліпс»
15.00 - матч за ІІІ місце
15.40 - ФІНАЛ
Запрошуємо вболівальників на свято футзалу в Каховці.

Фото: