UKR
П'ятниця 19 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ЧЕКАЄМО НА ЦІКАВІ СОЦІАЛЬНІ ПРОЕКТИ У 2016 РОЦІ


14.12.2015

10 грудня відбулося засідання міської комісії щодо розгляду соціальних проектів та програм міських молодіжних громадських організацій та ініціативних груп на 2016 рік. Голова комісії: заступник міського голови Іван Орєхов. Члени комісії: Віктор Зубков (начальник відділу у справах молоді та спорту), Олена Кузьміна (член міської Ради з питань молодіжної політики), Інна Матросова (начальник відділу культури), Галина Гондарева (депутат обласної ради, член міської Ради з питань молодіжної політики), Світлана Бжезицька (БФ "Лепта"), Денис Попов (МГО "Благо"), Влада Андрющенко (член міської Ради з питань молодіжної політики, учениця 11 класу ЗОШ № 5), Ірина Сошникова (газета "Каховська зоря").
На конкурс було подано чотири проекти. Усі проекти визнані призерами конкурсу соціальних проектів та програм на отримання муніципальних грантів у 2016 році:
І місце - проект "З чого починалась Каховка. Вулицями мого міста" (Ініціативна група "Збережемо нашу історичну спадщину". Керівник проекту - Юрій Скляр) - 734 балів; фінансування - 4293,0 грн. Мета проекту - привернення уваги громади до історичної спадщини міста через створення сприятливого інформаційного простору. Основні завдання: створення проекту міської Програми підтримки історичної спадщини на 5 років та винесення її на розгляд сесії Каховської міської ради; проведення квест-гри для учнів загальноосвітніх шкіл міста; розробка та розповсюдження інформаційного буклету "Вулицями мого міста"; виготовлення макетів інформаційних стендів про історію та сучасність Каховки; підготовка серії статей у міську газету та на офіційний сайт територіальної громади міста; круглий стіл "Місто, яке я люблю" та презентація історичних об’єктів та вулиць; створення та розміщення відеоролику про історію Каховки на офіційному сайті територіальної громади міста; інсталяція Каховський ярмарок"; акція благоустрою біля історичної будівлі колишньої жіночої класичної гімназії.
ІІ місце - проект "Активна молодь - здорова молодь" (ММГО "ДіЛО". Керівники проекту - Євгенія Окул, Олена Дмитренко) - 631 бал; фінансування - 1333,0 грн. Мета проекту - сприяти здоровому способу життя каховської молоді через участь в організації і проведенні альтернативних форм дозвілля, заохочення їх до активної участі в громадському житті міста. Основні завдання: вивчити ставлення молоді й підлітків до проведення свого вільного часу, виявити найактуальніші проблеми організації дозвілля через проведення опитування, аналізу і оформлення результатів і діаграми; надати інформацію молодим каховчанам про альтернативні форми дозвілля, за участю активних громадян міста, представників громадських організацій, зокрема дитячих і молодіжних; популяризація активного, здорового, сучасного відпочинку, спортивного дозвілля, патріотичного виховання молоді через організацію і проведення туристичного арт-пікніка.
ІІІ місце - проект "Казкова Січ-2016. На хуторі близь Дніпра" (Ініціативна група "Нічна Мана". Керівник проекту - Ольга Радіонова) - 622 бали; фінансування - 1296,0 грн. Мета проекту - протягом таборування ознайомити дітей 5-11 класів шкіл міста та Каховського району з традиціями Херсонщини та козацтва, виховувати юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадської позиції, здорового способу життя, любові до рідного краю, духовно багатої та фізично розвиненої особистості. Основні завдання: фізичне загартування учасників через участь у козацькому вишколі; отримання учасниками позитивних емоцій; духовне виховання учасників збору; здобуття учасниками знань, умінь і навичок необхідних захиснику Вітчизни; вишкіл на байдарках.
IV місце - проект "Активна молодь - майбутнє нашого міста" (Ініціативна група "Молодь України". Керівник Олена Руль) - 510 балів; фінансування - 1074 грн. Мета проекту: створити умови для розвитку лідерських якостей цільової групи, ознайомити їх з механізмом проведення акцій та заходів у місті, щоб в кінцевому результаті вони розробили і провели свої власні акції та заходи. Основні завдання: провести навчальні тренінги для цільової групи; запустити студентську газету та сторінки в соціальних мережах для постійного інформування про роботу активу учнівського парламенту ДНЗ "Каховський професійний ліцей сфери послуг"; провести фотосушку "Наша громада - єдина родина"; провести акцію "Ми за чисте місто"; провести захід спрямований на згуртування молоді міста та пропаганду здорового способу життя.
У міському бюджеті (за рахунок міської комплексної Програми "Молодь) на реалізацію у 2016 році всіх чотирьох проектів планується виділити 8 тис. грн.

Фото: