UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

55-й Чемпіонат м. Каховки з шахів


09.03.2016

З 30 січня по 6 березня 2016 року в шаховому клубі міського Палацу культури «Меліоратор» проходив ювілейний 55-й Чемпіонат м. Каховки з шахів (класична гра). Чемпіонат, організований Федерацією шахів м. Каховки спільно з відділом у справах молоді та спорту, проходив при підтримці міського голови Андрія Дяченка та Фонду Ігоря Хомінця «Знай більше!». Організаційну підтримку для проведення змагань надали відділ культури міської ради та адміністрація МПК «Меліоратор».
Найпершим переможцем в історії чемпіонатів нашого міста був шахіст Дібров. Найбільших успіхів за більш ніж півстолітню історію головних шахових змагань міста Каховки досягли: Ю.П.Окладников - 9 чемпіонських титулів, Д.А.Кирюшин - 7, П.І.Кобзар - 5. Серед шахістів, які зараз продовжують активну спортивну діяльність 4-разовими чемпіонами Каховки ставали майстер ФІДЕ Микола Гриценко, кандидати у майстри спорту Євгеній Лозович та Дмитро Кузьоминський. А з 6 березня до них приєднався цьогорічний чемпіон - кандидат у майстри спорту Артур Ралко.
Чемпіонат 2016 року зібрав, мабуть, один з найсильніших складів учасників за останні п’ять років. У турнірі взяли участь 12 шахістів, серед яких міжнародний майстер Юлія Зінкевич (чемпіонка 2013 року), майстер спорту Аліна Майко, кандидати у майстри спорту Олексій Ктітор (чемпіон 2004 року), Євгеній Лозович, Артур Ралко, Олена Маковецька (дворазова чемпіонка міста), а також шість сильних першорозрядників.
Першість розігрувалась за коловою системою з контролем часу 1,5 години на партію кожному учаснику. Ігрові дні - субота та неділя. Спортивна боротьба протягом усього турніру була напруженою та безкомпромісною. Відсоток нічийних партій склав менше 20 %, більше 80% партій були результативними.
За підсумками змагань, здобувши 9,5 очок з 11-ти можливих, чемпіоном м. Каховки з шахів 2016 року став КМС Артур Ралко. 9 очок набрав «срібний» призер - КМС Олексій Ктітор. На третьому місці - Міжнародний майстер Юлія Зінкевич (8,5 очок). На одне очко від своєї сестри відстала Майстер спорту Аліна Майко, яка зайняла четверте місце у загальному заліку та стала першою у заліку серед жінок. На другому місці серед жінок першорозрядниця Євгенія Ралко, на третьому - КМС Олена Маковецька.
Переможець та призери чемпіонату були нагороджені почесними дипломами та медалями відділу у справах молоді та спорту, а також призами від Фонду Ігоря Хомінця «Знай більше!». Учасники першості, які не потрапили до числа призерів також були відзначені заохочувальними призами від Фонду «Знай більше!»

Олег Пільщіков,
головний суддя змагань

 

Фото: