UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

29 травня компанії зі шведським корінням та українською душею «ЧУМАК» виповнюється 25 років!


28.05.2021

29 травня компанії зі шведським корінням та українською душею «ЧУМАК» виповнюється 25 років!

Сьогодні, 28 травня, з нагоди цієї ювілейної дати в компанії відбулися збори, на які завітали міський голова Віталій Немерець, секретар Каховської міської ради Ірина Гончарова та радниця міського голови Інна Каркіна.

Представники влади Каховської громади привітали зі святом керівництво ПрАТ «ЧУМАК». Віталій Немерець вручив директору операційному компанії – Олександру Бойку грамоту міського голови з нагоди 25-річчя з дня заснування компанії, за соціальну активність підприємства, за значний внесок у наповнення місцевого бюджету. Також міський голова привітав букетом квітів керівницю цеху розливу рідких продуктів харчування – Галину Старікову. Секретар ради Ірина Гончарова подарувала компанії «ЧУМАК» вишиту картину.

На зборах генеральний директор ПрАТ «ЧУМАК» Андрій Левчук через відеозв’язок розповів присутнім історію зародження та розвитку акціонерного товариства.

Для Каховської громади «ЧУМАК» – найбільше бюджетоутворююче підприємство, яке щороку гарантовано і своєчасно перераховує в бюджет громади десятки мільйонів гривень. Так, тільки у вигляді податку на доходи фізичних осіб бюджет отримав від «ЧУМАКА» у 2019 році – 22,3 млн.грн., у 2020 році – 33,5 млн.грн. Компанія забезпечує роботою сім’ї сотень і сотень мешканців Каховської громади. Нині колектив «ЧУМАКА» становить 1 058 співробітників.

«ЧУМАК» – значима частина соціально відповідального бізнесу громади. У пріоритеті компанії – здоров’я людей, допомога армії, малозабезпеченим, багатодітним родинам, молоді. Майже жодна з благодійних акцій у громаді не проходить без участі «ЧУМАКА». І хоч засновниками та власниками компанії є іноземці, та душа у «ЧУМАКА» все ж українська!

Вітаємо «ЧУМАК» із Днем народження! Пишаємося, що ви у нас є та бажаємо успіхів у всіх починаннях на благо Каховської громади, Херсонщини та України!

Цікаве про ПрАТ «ЧУМАК»

25 років компанії – це роки невпинного розвитку та постійного вдосконалення, запровадження інноваційних технологій, динамічного руху вперед. Це роки тяжкої праці, відповідальності і відданості справі, роки безсумнівного визнання споживачами-українцями та поціновувачами-гурманами з багатьох країн світу. Це роки значущих перемог і визнання на міжнародному рівні, це багаторічна і така, що виборювалася в умовах жорсткої конкуренції, співпраця з найвідомішими світовими компаніями, серед яких і McDonald’s (з 1997 року).

Компанія «ЧУМАК» – смілива ідея, що стала одним із найдорожчих брендів в Україні та впізнаваним брендом міжнародного масштабу. «ЧУМАК» об’єднав справжню команду однодумців, фахових спеціалістів, сповнених натхнення для того, щоб змінювати сьогодення, впевнено крокуючи у майбутнє.

Здається, саме «ЧУМАК» прискорив розвиток цілого регіону, популяризуючи фермерство та перетворивши південну частину України в один із найважливіших аграрних регіонів з вирощування томатів, що за ці роки стали візитівкою Херсонщини поряд із найсмачнішими кавунами.

Продукція компанії – це якісні, безпечні та смачні кетчупи, майонези, соуси, огірки та помідори, солодкий перець, соки, салатні заправки, аджика, кукурудза, томатна паста, макарони, соняшникова олія та багато іншого. На сьогодні асортимент компанії «ЧУМАК» – це 13 категорій продуктів харчування, що налічують до 400 найменувань продукції ТМ «ЧУМАК», а також інших брендів. Обсяг реалізованої промислової продукції у 2020 році склав 1 874 341 тис грн., обсяги виробництва – 1 340 862 тис грн.

20% продукції компанії «ЧУМАК» з родючих каховських ланів Херсонської області України імпортують у понад 40 країн світу і компанія продовжує розширювати географію продажів: з 2019 року, коли «ЧУМАК» став частиною Delta Wilmar (української філії Wilmar International – однієї з найбільших агропромислових компаній Азії), продукцію почали відвантажувати в Сінгапур, Оман, Монголію, ОАЕ і Республіку Маврикій.

Фото: