UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

29 серпня — гіркий день в історії січасної України


31.08.2020

У День памʼяті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність,суверенітет і територіальну цілісність України каховчани згадували своїх земляків.
Біля меморіальних дошок на честь загиблих бійців та на місцях поховань - квіти, а на очах рідних і близьких, друзів і побратимів, тих, хто прийшов помʼянути - сльози. Час не загоює рани. Час вчить, як далі жити з болем. Серед тих, хто загинув за час війни на сході України: Олег Ліфінцев, Руслан Салівончик, Роман Атаманчук, Ігор Максименко, Сергій Колотаєв, Максим Вітюк, Євген Тихонов, Олександр Зеленський, Віталій Благовісний, Дмитро Клименко, Олександр Шарапов, Юрій Сорока, Віталій Дранчинков, Василь Артамкін, Юрій Мальцев, Ігор Юрченко, Володимир Анадимба, Віктор Бондаренко, Влад Ковальов... Міський голова Андрій Дяченко разом із першим заступником Юрієм Зарембою і секретарем міської ради Андрієм Мовчаном також відвідали меморіальні дошки та місця поховань наших земляків, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Шість років тому, 29 серпня 2014 року в Іловайському котлі загинула найбільша кількість українських воїнів за весь час війни на Донбасі. Саме в той день, при спробі виходу із оточення під Іловайськом, рятуючи інших бійців, загинув капітан міліції Руслан Салівончик. Руслан проживав у Каховці та працював у районному відділі поліції. З початку проведення антитерористичної операції на сході України записався добровольцем у батальйон патрульної служби особливого призначення «Херсон». Указом Президента України Руслана Салівончика посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Громада міста та Каховська міська рада висловлюють глибокі співчуття родинам та друзям загиблих.