UKR
Четвер 18 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

28 КВІТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ


25.04.2014

Відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 року № 685/2006 «Про День охорони праці» в Україні було підтримано ініціативу Міжнародної організації праці з відзначення 28 квітня Всесвітнього дня охорони праці.
Основною метою цього заходу є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, вшанування пам’яті осіб, які загинули на виробництві

У 2014 році Всесвітній день охорони праці за рекомендацією Міжнародної організації праці відзначатиметься під девізом – Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві.
Тільки у 2013 році в Україні на підприємствах хімічної промисловості травмовано 198 осіб, із них 19 смертельно, чотири нещасні випадки сталися безпосередньо під час використання та застосування хімічних речовин на виробництві.
На підприємствах хімічної галузі Херсонщини у 2013 році під час виробничого процесу були травмовані троє працівників, один з них загинув. Всі ці нещасні випадки сталися внаслідок порушення постраждалими інструкцій з охорони праці.  
Існує перевірена та відпрацьована часом практика вжиття заходів та використання засобів захисту працівниками, а саме: заміна у технологічних процесах шкідливих речовин на менш шкідливі; удосконалення технологічних процесів та устаткування, використання засобів індивідуального та колективного захисту; контроль за вмістом шкідливих речовин у повітрі робочої зони; автоматизація виробництва, своєчасне проведення технічного діагностування обладнання, механізмів, устаткування тощо.
Пошук оптимального балансу між використанням хімічних речовин і заходами профілактики і контролю за їх негативним впливом на працівників, повинні стати базовим пріоритетом під час розробки та впровадження національних програм у країні, а мінімізація застосування хімічних речовин на виробництві для роботодавців.
Зважаючи на важливість питань пов’язаних із використання хімічних речовин у виробництві, звертаюсь до керівників і працівників, підприємств, установ, організацій всіх форм власності, у першу чергу тих, що у своїй діяльності використовують особливо небезпечні та високо небезпечні хімічні речовини, із закликом акцентувати свою увагу на здоров’ї працівників та зосередити свої зусилля на виконанні вимог Конституції України щодо забезпечення належних, безпечних і здорових умов праці та виконання вимог Закону України «Про охорону праці».

Секретар міської ради  О.Гончаров