UKR
Вівторок 13 Квітня 2021 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

Оголошення


05.04.2021

Оголошення щодо конкурсу з відбору суб’єктів оціночної діяльності з оцінки земельних ділянок (з метою викупу)

Детальніше

02.04.2021

Оголошення щодо конкурсу з відбору субєктів оціночної діяльності з оцінки земельних ділянок (з метою викупу)

Детальніше

30.03.2021

Оголошення про передачу майна в оренду
(74800, Херсонська обл., м.Каховка, вул.Соборності, буд.20)

Детальніше

30.03.2021

Оголошення про втрату свідоцтва про право власності на нерухоме майно

Детальніше

23.03.2021

Оголошення щодо конкурсу з відбору суб`єктів оціночної діяльності з оцінки земельних ділянок (з метою викупу)

Детальніше

Лічильник відвідувачів


Сьогодні1750
Вчора1857
На цьому тижні3607
Минулого тижня12639
У цьому місяці22165
Минулого місяця48671
За весь період1224522
04.05.20

До уваги закладів роздрібної торгівлі харчовими продуктами


Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України інформує щодо питань реалізації фруктів та овочів закладами роздрібної торгівлі харчовими продуктами під час дії карантинних обмежень.
За даними Всесвітньої організації з охорони здоров’я на сьогоднішній день у світі відсутні будь-які докази того, що хвороба COVID-19 може передаватися через харчові продукти або пакувальний матеріал. Крім того, немає жодних даних про передачу вірусу через фрукти та овочі.
Враховуючи міжнародні рекомендації та наявну інформацію про шляхи передачі COVID-19, реалізація фруктів та овочів у закладах роздрібної торгівлі харчовими продуктами має здійснюватися в спосіб, що гарантує дотримання протиепідемічних вимог. Таким способами можуть бути:
1) або реалізація фруктів та овочів в упаковці виробника;
2) або фасування фруктів та овочів продавцем у спеціально
відведеному приміщенні, або їх відпуск безпосередньо в торговельній залі через продавця, за умови: наявності у продавця особистої медичної книжки; використання продавцем засобів індивідуального захисту (маска,рукавички); пакування продавцем фруктів та овочів в індивідуальну упаковку (наприклад, одноразові поліетиленові пакети, паперові пакети, плівку, пластикові контейнери тощо); дотримання продавцем рекомендованої дистанції із покупцем; забезпечення наявності і доступності для продавців засобів дезінфекції у торговельній залі;
3) реалізація нефасованих фруктів та овочів самообслуговування покупцями в торговельній залі, за умови: шляхом забезпечення доступу до місця (зони) торгівельного обслуговування лише тих покупців, які мають одягнені засоби індивідуального захисту (маски); забезпечення покупців, за потреби, засобами індивідуального захисту (одноразовими рукавичками); забезпечення пакування покупцями фруктів та овочів в індивідуальну упаковку (наприклад, одноразові поліетиленові пакети, паперові пакети, плівку, пластикові контейнери тощо);
забезпечення наявності і доступності для покупців засобів дезінфекції у торговельній залі.
Заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами мають забезпечити покупців інформацією щодо необхідності ретельного миття овочів та фруктів в домашніх умовах, а також, де це є доречним, здійснення їх термообробки перед вживанням.Заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами мають забезпечити контроль за дотриманням цих рекомендацій. Листи Мінекономіки мають інформативний характер та не встановлюють правових норм.