UKR
Четвер 28 Травня 2020 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт територіальної громади міста
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

Оголошення


26.05.2020

До уваги батьків майбутніх першокласників Каховської школи мистецтв!

Детальніше

22.05.2020

ОГОЛОШУЄТЬСЯ
КОНКУРС З ВІДБОРУ СУБ’ЄКТІВ ОЦІНОЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
З ОЦІНКИ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК (З МЕТОЮ ВИКУПУ)

Детальніше

19.05.2020

Прийом лікаря-ортопеда (до відома осіб з інвалідністю)

Детальніше

18.05.2020

Спецрейси громадського транспорту

Детальніше

15.05.2020

«Онлайн освіта». Долучайтесь до участі у вебінарах 18 травня 2020 року.

Детальніше

Лічильник відвідувачів


Сьогодні1040
Вчора1074
На цьому тижні4419
Минулого тижня8299
У цьому місяці30904
Минулого місяця28347
За весь період815243
04.05.20

До уваги закладів роздрібної торгівлі харчовими продуктами


Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України інформує щодо питань реалізації фруктів та овочів закладами роздрібної торгівлі харчовими продуктами під час дії карантинних обмежень.
За даними Всесвітньої організації з охорони здоров’я на сьогоднішній день у світі відсутні будь-які докази того, що хвороба COVID-19 може передаватися через харчові продукти або пакувальний матеріал. Крім того, немає жодних даних про передачу вірусу через фрукти та овочі.
Враховуючи міжнародні рекомендації та наявну інформацію про шляхи передачі COVID-19, реалізація фруктів та овочів у закладах роздрібної торгівлі харчовими продуктами має здійснюватися в спосіб, що гарантує дотримання протиепідемічних вимог. Таким способами можуть бути:
1) або реалізація фруктів та овочів в упаковці виробника;
2) або фасування фруктів та овочів продавцем у спеціально
відведеному приміщенні, або їх відпуск безпосередньо в торговельній залі через продавця, за умови: наявності у продавця особистої медичної книжки; використання продавцем засобів індивідуального захисту (маска,рукавички); пакування продавцем фруктів та овочів в індивідуальну упаковку (наприклад, одноразові поліетиленові пакети, паперові пакети, плівку, пластикові контейнери тощо); дотримання продавцем рекомендованої дистанції із покупцем; забезпечення наявності і доступності для продавців засобів дезінфекції у торговельній залі;
3) реалізація нефасованих фруктів та овочів самообслуговування покупцями в торговельній залі, за умови: шляхом забезпечення доступу до місця (зони) торгівельного обслуговування лише тих покупців, які мають одягнені засоби індивідуального захисту (маски); забезпечення покупців, за потреби, засобами індивідуального захисту (одноразовими рукавичками); забезпечення пакування покупцями фруктів та овочів в індивідуальну упаковку (наприклад, одноразові поліетиленові пакети, паперові пакети, плівку, пластикові контейнери тощо);
забезпечення наявності і доступності для покупців засобів дезінфекції у торговельній залі.
Заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами мають забезпечити покупців інформацією щодо необхідності ретельного миття овочів та фруктів в домашніх умовах, а також, де це є доречним, здійснення їх термообробки перед вживанням.Заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами мають забезпечити контроль за дотриманням цих рекомендацій. Листи Мінекономіки мають інформативний характер та не встановлюють правових норм.